"Det ville være utroværdigt i forhold til de andre partier i Kommunalbestyrelsen at lade Venstre være repræsenteret af én, der er i mindretal i sin egen gruppe," siger Dorthe la Cour.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dorthe la Cour: Derfor bliver jeg som V-gruppeformand

Venstres detroniserede borgmester Søren P. Rasmussen får ikke held til at overtage posten som gruppeformand, selv om et flertal på Venstres generalforsamling ønsker det. "Flertallet i gruppen peger på mig," siger Dorthe la Cour

Fhv. borgmester Søren P. Rasmussen kan godt glemme alle drømme om at overtage posten som formand for Venstres gruppe i Kommunalbestyrelsen. Et flertal på Venstres generalforsamlingen stemte ganske vist i sidste uge ja til et forslag om at erstatte den nuværende gruppeformand Dorthe la Cour med Søren P. Rasmussen, men Dorthe la Cour har ingen planer om at træde tilbage, fastslår hun overfor Det Grønne Område.

"Generalforsamlingen er et vigtigt organ, men ifølge traditionen i Venstre gennem mere end 100 år bestemmer gruppen suverænt selv sin konstituering uafhængigt af såvel generalforsamling som bestyrelse, hvilket også blev slået fast flere gange på generalforsamlingen. Og det ændrer den pågældende afstemning ikke ved," siger Dorthe la Cour.

Flertal bag Dorthe la Cour i gruppen

Søren P. Rasmussen sagde i sidste uge til Det Grønne Område, at han "forventer at gruppen respektere beslutningen," som 60 procent af de fremmødte på generalforsamlingen stemte for. Men Dorthe la Cour står altså fast på den konstituering, som gruppen foretog efter valget og som betød, at Søren P. Rasmussen blev vraget til både gruppeformandsposten og til posten som formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

"Et flertal i gruppen har klart tilkendegivet, at de ikke ønsker min modkandidat som formand, og så længe der er et flertal bag mig, så bliver jeg. Det ville i øvrigt være helt utroværdigt i forhold til de andre partier i kommunalbestyrelsen, at lade Venstre være repræsenteret af én, der er i mindretal i egen gruppe," siger Dorthe la Cour.

Beskidt vasketøj

Hun vil ikke gå i detaljer med baggrunden for konstitueringen, fordi "det ville være at diskutere en personsag i fuld offentlighed, og det vil jeg ikke". Men hun tilføjer forklarende i en mail:

"Man skal ikke i denne sag skyde budbringeren, det vil sige medlemmet bag det kuriøse forslag på generalforsamlingen. Han er på sin vis lovligt undskyldt, for han kender ikke til baggrunden. Vi er flere i gruppen, for hvem Venstres renommé er vigtigere end at opnå medhold ved en offentlig høring om vores interne forhold. Med andre ord ønsker vi ikke at hænge vores beskidte vasketøj til tørre i fuld åbenhed. At andre har bevæget sig ud ad den tangent, kan jeg kun beklage, og det giver naturligvis min modkandidat det kort på hånden, at han vil kunne stille sig op og sige, at han ikke aner, hvad vi taler om - men det er ikke korrekt," siger Dorthe la Cour, som gør opmærksom på, at generalforsamlings-flertallet kun udgør mindre end en promille af Venstres stemmer ved kommunalvalget.

"Vi tabte altså valget"

Søren P. Rasmussen fik som siddende borgmester 1.622 stemmer ved valget, som kostede Venstre borgmesterposten. Det var markant mindre end den konservative modkandidat Sofia Osmani, og det var ca. 500 færre stemmer end Søren P. Rasmussen opnåede ved valget for fire år siden.

"Venstre tabte borgmesterposten og valget i november. Tallene er offentligt tilgængelige, og det står enhver frit for at foretage en egen fortolkning. Med en stemmetilbagegang på 20 procent for partiet og 24 pct. for den tidligere borgmester er det dog vanskelig at få øje på andet end en negativ borgmestereffekt," siger Dorthe la Cour.

Hun vil nu tage en snak med hele gruppen om situationen "så vi kan få stoppet al virakken om Venstres gruppes konstituering".

"Jakob (Engel-Schmidt, red.) er ude at rejse i øjeblikket, men når han er tilbage, så tager vi en snak alle fem om, hvordan vi kommer videre. Vi skal nok finde en løsning," siger Dorthe la Cour.

Hun ærgrer sig over den offentlige debat om sagen og erkender, at hun nu selv er med til at fortsætte den ved at melde offentligt ud.

"Men nogen gange skal man lytte til de signaler der kommer, og jeg har fået så mange opfordringer til at sige noget, at jeg ikke synes jeg kunne sidde dem overhørig. For der har været en række faktuelle mangler i fremstillingen, som jeg synes det var nødvendigt at få rettet," siger hun.

 

 

Publiceret: 06. Marts 2014 09:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere