Dorte og Jan Godsk Hansen mødte stor interesse for deres projekt i forbindelse med Liv i Lyngby.
Dorte og Jan Godsk Hansen mødte stor interesse for deres projekt i forbindelse med Liv i Lyngby.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dorte og Jan flyttede til Lyngby-Taarbæk for de grønne områder: Nu skal flere familier leve mere bæredygtigt

Et ungt par valgte for 17 år siden at flytte til Lyngby- Taarbæk på grund af de grønne områder. Nu er de i gang med at få lokale familier til at leve mere bærdygtigt.

I forbindelse med ’Liv i Lyngby’ kunne man møde parret Dorte og Jan Godsk Hansen i deres bod, hvor de efterlyste testpersoner, der ønsker at leve mere bæredygtigt.

Det skriver de i en pressemeddelelse til DGO.

I løbet af den første måned havde 30 interesserede meldt sig, og der skal kun bruges fem testpersoner, som får inspiration og hjælp til at leve mere bæredygtigt. Endvidere stiller Jan Nygaaard el-bilen BMW i3 til rådighed i en periode, og det samme gør Lyngby-Taarbæk Kommune med fem el-cykler.

Helt grundlæggende udspringer indsatser for bæredygtighed udfra viden om, at vi ikke fortsat kan leve, som vi gør, og af en drøm om, hvad det er for et samfund, vi ønsker os i morgen, skriver parret.

”Et personligt eksempel er fra dengang, vi flyttede til Lyngby-Taarbæk fra Nørrebro for 17 år siden. Med os havde vi en Christiania-cykel, fordi det var den bedste måde at transportere vores børn rundt mellem bolig, institutioner og arbejde. Vi købte den brugt. Transporttiden blev kortere og var mere miljøvenlige end vi selv tænkte over,” fortæller Dorte.

”Her i Lyngby forsatte vi med at bruge ladcyklen til det samme, men også til at køre op og handle, vi skulle ikke tænke på parkeringspladser og kunne laste på og af lige udenfor døren. Ladcyklen er nu solgt, men til samme pris som den blev købt til 10 år tidligere,” supplerer Jan.

”Det er et meget lavpraktisk eksempel på bæredygtig livsstil udover, at der ikke udledes ligeså meget CO2, som en bil ville gøre det, så havde cyklen også den kvalitet, at den ikke mistede værdi økonomisk for os, og gennem mange leveår stadigvæk kunne gøre glæde og gavn for den nybagte familie, der købte den. Vi husker faktisk, at han cyklede den hjem fra Lyngby til København, fordi den ikke kunne komme med tog,” fortæller Jan.

”I dag er der kommuner, som har taget den eldrevne ladcykel til sig, hvor børnehaveinstitutioner bruger den til at tage på udflugter. Det har reduceret udgifterne til offentlig transport, øget livskvaliteten blandt ansatte og givet mere kvalitetstid med børnene,” uddyber Dorte.

”Dengang følte vi lidt, at vi var hippier, der var kommet fra Nørrebro til det finere selskab i Nordsjælland. Men vi havde ligeså travlt med vores job i reklame- og marketingverdenen, som andre havde vi travlt og tænkte kun på, hvordan vi rent praktisk kunne komme hurtigst muligt fra A til B. I dag kan vi se, hvordan udviklingen indenfor ladcykler har taget til, og er blevet en moderne livsstil som er bæredygtig,” forklarer de begge .

Efter et sommerbesøg på Samsø og øens bæredygtighedsfestival opstod ideen til, at sådan en festival skulle Lyngby-Taarbæk også have, skriver parret. Efter et lille års arbejde med at finde opbakning til festivalen har kommunen, DTU, handelsforeningen, lokalavisen, biblioteket og ikke mindst de to DTU-studerende der har vundet en innovationspris for deres bæredygtige skraldespand ’Dropbucket’, som sælges til alle landets store festivaler, valgt at bakke op om deres projektet. Derudover er det lykkedes de to moderne hippier at få sponsorstøtte fra Jan-Nygaard A/S, Irma og de er i dialog med flere, med lokal forankring.

Publiceret: 02. December 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt