Caption Caption
Caption Caption
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debatskabende danseforestilling i kirken

Der er anderledes dans på programmet i Sorgenfri Kirke 3. november

Så får Sorgenfri Kirke besøg af teater. Det er teaterstykket Splastic som bliver opført fredag 3. november klokken 20.

Det er Sorgenfri Teaterforening, der er på banen med en debatskabende forestilling, som handler om spastikerens bevægelse. Hvordan kan vi komme væk fra at fokusere på det, en spastiker ikke kan og begynde at værdsætte det, hun eller han faktisk kan?

Som spastiker kan det være svært at finde sin egen måde at bevæge sig på og opleve den som værdifuld. Danseforestillingen Splastic udforsker potentialet i spastisk bevægelse. Forestillingen er koreograferet af Tora Balslev, og danses af Tora og spastikeren Cath Borch Jensen. Musikken er elektronisk og komponeres live under forestillingen af komponist Knud Riishøjgaard.

Tora fik ideen til at lave en danseforestilling om spasticitet, da hun gennem samtale med en forsker indenfor spasticitet, blev opmærksom på, at hun ikke rigtig kunne ”se” en handicappet person klart. Tora fik lyst til at lave et værk, der gav hende selv og publikum denne mulighed.

I Splastic udfører de to kvinder en synkron dans, hvor Tora oversætter Caths bevægelser til sin egen krop. I fordoblingen skifter perspektivet, der opstår en ny orden og Cath bliver essensen i den nye struktur.

Performance og dans

Forestillingen er skabt af Daily Fiction, som har Tora Balslev som primus motor. Kompagniet skaber scenekunst i krydsfeltet mellem performance, dans og teater med et altoverskyggende fokus på nærvær og transformationer. I arbejdet med forestillingen har Tora inddraget neuroforskerne Jens Bo Nielsen, Mark S. Christensen og Kristian Moltke Martiny for at forstå behandlingen af spasticitet.

Man kan finde flere informationer på www.sorgenfriteaterforening.dk.

Publiceret: 31. Oktober 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere