Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vores lokalplaner hænger ikke sammen

Inge Sandager, kandidat KV17 (V)
Lyngby-Taarbæk skal være et godt sted at bo og leve.

Ønsker vi fortsat at være det, er det nødvendigt at få opdaterede lokalplaner i alle dele af kommunen, som sikrer det unikke. Der skal også udarbejdes samlede trafikplaner, der løser problemerne, frem for at flytte dem fra en vej til en anden.

Engelsborgskolen er første eksempel. Da der blev bygget en del nyt etagebyggeri omkring Mortonsvej, indkalkulerede man ikke tilgangen af skoleelever i Lyngby Vest. Resultatet blev derefter - Engelsborgskolen fungerer i dag som ’elastikskole’, der må strække sig mere og mere for at håndtere elevtilgangen.

Det er heller ikke gennemtænkt, at Maskinmesterskolen skulle flyttes ud til Gyrithe Lemches Vej uden den nødvendige parkering. Parkeringsarealerne kan ikke rumme de mange biler, som derfor blokerer vejen i dagtimerne, og gør den vanskelig at komme igennem.

Trafikkens omfang er en udfordring, kommunalbestyrelsen skal tage langt mere alvorligt.

Jeg har talt med borgere, der ønsker at flytte på grund af trafikken og den manglende løsning herpå. Det er positivt med nye byggeprojekter i kommunen, men det må ikke medføre, at borgere ønsker at flytte på grund af den stigende trafik, fordi der ikke er trafikplaner, der løser problemerne.

Byudvikling skal ske i fællesskab med borgerne.

Den nye kommunalbestyrelse bør derfor sætte sig ned og få lavet planer, hvor borgerne bliver inddraget i udviklingen af kommunen. På den måde kan Lyngby-Taarbæk bevare sin stærke sammenhængskraft, så boliger, erhverv, uddannelsesinstitutioner og de grønne områder spiller sammen, og hvor trafikløsningerne er gennemtænkte.

Jeg vil gerne aflevere Lyngby-Taarbæk i god stand til de næste generationer, og det skal være med respekt for kommunens særegne egenskaber, vi alle holder af.

Publiceret: 19. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt