Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi skal opføre daginstitutioner, hvor behovet er størst - derfor også i Virum

Henriette Breum, kommunalbestyrelsesmedlem (Venstre)

Vi syntes det er fantastisk, at der bruges midler på at opføre nye moderne daginstitutionspladser i Idrætsbyen. Denne beslutning går helt tilbage til 2012, hvor Venstre foreslog opførsel af en idrætsbørnehave til 100 børn. Vi har gamle, utidssvarende institutioner, som er dyre i drift og vedligeholdelse og vi tager nu hul på at opføre nyt så vi kan komme af med bygninger, der er dyre i drift. Samtidig viser befolkningsprognosen, at antallet af børn i alderen i alderen 0-2 år forventes at stige med 23 % frem til 2024. De sidste 2 år har vi således måttet stoppe ekstra børn ind i de allerede fyldte institutioner.

Så det er bestemt tiltrængt at opføre nye og flere pladser. Den oprindelige plan om at opføre 100 pladser er dog nu fordoblet til 200. Pladserne er der brug for, men vi ser et ligeså stort behov for at opføre en daginstitution i Virum og foreslog derfor at opføre én institution til 100 børn i Idrætsbyen og én institution i Virum-i stedet for 200 daginstitutionspladser i Idrætsbyen.

Nogle gange er det billigere at bygge flere m2 når man er i gang, men vi skal også sikre, at vi opfører pladserne de rigtige steder.

De sidste 2 år, hvor vi har opjusteret kapaciteten for at få plads til børn, har det største behov været i Virum. Således blev der i 2014 oprettet 60 ekstra pladser i hele kommunen, hvoraf over halvdelen var i Virum. I 2015 blev der så yderligere oprettet 17 pladser - alle i Virum. Og det er vel at mærke i institutioner, der allerede havde "fuldt hus".

Idrætsbyen ligger centralt i kommunen, og institutionerne skal helt sikkert nok blive fyldt op med 200 børn. Vi skal dog også huske at skele til forældretilfredshedsanalysen, hvor 87% af forældrene udtaler, at nærheden af institutionen er rigtig vigtig/vigtig. Vil vi lytte til forældrene, skal vi sikre, at pladserne opføres der, hvor der er behov for dem. Og her mener vi, som vi også påpegede i april sidste år, hvor sagen var oppe, at der er et ligeså stort behov i blandt andet Virum. Der var derfor allerede sidste år et ønske fra Venstre's side om at få belyst andre placeringer i kommunen (kan læses i referatet fra kommunalbestyrelsesmødt den 16.april 2015 og genses på kommunens hjemmeside).

Ved at placere daginstitutionerne de steder, hvor behovet er størst, vil man nemlig også kunne minimere de trafikmæssige udfordringer, der kan opstå når 200 børn hver dag skal afleveres og hentes i Idrætsbyen.

Publiceret: 05. Marts 2016 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere