Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi skal have flere ungdomsboliger

Magnus Von Dreiager, kandidat KV17 (K)
I området omkring København mangler der cirka 9.500 boliger til unge studerende ifølge Dansk Byggeri. Det er et kæmpe problem, at de unge oplever så stor én boligmangel og har svært ved at komme ind på boligmarkedet, når de skal flytte hjemmefra.

De samme problemer oplever rigtig mange unge i vores kommune. Mulighederne for at blive boende i kommunen er desværre begrænset i dag. Det er der heldigvis ved at blive lavet om på med de vedtagende lokalplaner for ungdomsboligerne ved Skovbrynet i Sorgenfri og Andersen & Martini grunden i hjertet af Lyngby.

Spændende projekter, der er med til at række en hånd ud til de mange unge uden noget sted at bo, men vi er ikke i mål endnu. Vi skal give vores dygtige unge bedre muligheder for at kunne blive boende i kommunen under studierne, når de flytter hjemmefra.

Det må være rimeligt, at de mange unge, som er født og opvokset i Lyngby-Taarbæk, også har muligheden for at blive boende, når de skal flytte hjemmefra. Der er mange unge, som gerne vil blive boende tæt på deres netværk, fritidsaktiviteter og familie. Det skal vi også give dem bedre muligheder for at gøre, så de ikke bliver tvunget væk fra kommunen, selvom de egentlig gerne vil blive boende.

Løsningen er i mine øjne ikke blot at bygge en masse kedelige containerboliger, så man løser problemet her og nu. Vi skal i stedet for turde tænke på den lange bane, så vi også laver nogle løsninger, der kommer alle til gavn på længere sigt. Vi skal tænke på fremtiden i Lyngby-Taarbæk.

Publiceret: 11. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt