Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi mangler seniorboliger og Olle Kolle

Tommy Wedel, kandidat til KB (V)
Vi har efterhånden et stigende behov for boliger til seniorer, og det bør vi respektere. I Venstre vil vi meget gerne medvirke til, at der laves byggeri af nævnte slags, og der er muligheder i vores kommune. Hvor der er vilje, er der også en vej. For øjeblikket huser “Lykkens Gave” en del flygtninge. Det skulle efter planen kun være en midlertidig løsning, så vi forventer derfor, at kommunen har fundet en anden løsning på dette inden for en overskuelig fremtid.

“Lykkens Gave”, der nu har været i kommunens eje i mere end 102 år, blev givet til Lyngby-Taarbæk kommune i 1915 til “gavn for værdige gamle”. Det er, hvad der står i de gamle papirer. Huset blev kommunens første “alderdomshjem”.

Så nu forventer vi jo, at der bliver bragt orden i sagerne, nemlig at vi kan omdanne huset til det formål, det blev givet til, til gavn for de ældre. Et dejligt Olle Kolle, seniorboliger eller noget andet for ældre skal der i fremtiden være.

Vi skal finde løsninger, der ikke koster kommunen penge, og der er muligheder, hvis vi vil. I dag tænker man nok lidt mere kreativt i sådanne situationer. Der findes mange fonde, der gerne vil medvirke til at bevare et smukt gammelt hus som dette. Det er nok nu, at vi må stille et krav til, at der skal ske noget. En forhandling med kommunen for at få overdraget huset naturligvis mod, at man sætter det i stand til seniorboliger / Olle Kolle.

Derefter en arbejdsgruppe der arbejder med, hvordan økonomien kan strikkes sammen. En arkitekt der kommer med et forslag til det nye hus og en entreprenør, der har format til at udføre sådan et byggeri.

Ja, jeg ved, at det er en lang og tung vej, men det kan lade sig gøre og husk, enhver rejse begynder med det første skridt.

Mindre snak -mere handling.

Publiceret: 08. September 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt