Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi kan ikke undvære dagplejen

Henriette Breum, kommunalbestyrelsesmedlem (Venstre)

Dagplejen er et fantastisk tilbud til de små i kommunen og vi er heldige at have 41 dygtige, engagerede og erfarne dagplejemødre, som hver dag åbner deres hjem for at kunne tilbyde børn pasning i rolige og hjemlige rammer.

For Venstre er det vigtigt, at vi i kommunen har valgmuligheder, der opfylder forældrenes behov og ønsker, om det er dagpleje, vuggestue, børnehave eller integrerede institutioner.

Der er lagt op til voldsomme besparelser på dagplejeområdet. Besparelser, som kan betyde mere end en halvering af dagplejen og dermed en voldsom reduktion i vores mangfoldighed af daginstitutionstilbud i kommunen.

Argumenterne har været, at dagplejen ikke er et søgt tilbud og at der ikke er fyldt op. Men det er jo langtfra tilfældet og flere dagplejere har nu 5 i stedet for de normale 4 børn. Der er fuldt hus i alle vores institutioner og det er ikke mere end 3 måneder siden flere institutioner blev presset til at tage ekstra børn ind. Der er simpelthen ikke fysisk plads til at proppe flere ind i bygningerne nu!

Tiden er ikke til at nedlægge pladser. Var børnetallet faldende og havde vi tomme børnehuse var det en helt anden situation. Og blindt at stole på befolkningsprognoser har tidligere vist sig at være yderst naivt og farligt for de holder sjældent stik.

På børneområdet er der lagt op til vi skal finde 13 mio. kr. til effektiviseringer i børne- og ungdomsudvalget. At dagplejen lige nu står til at skulle bidrage med knap 20 % af dette effektiviseringskrav er dog ikke rimeligt set i forhold til dagplejens relativt lille budget.

Vi bliver nødt til at tænke mere langsigtet og investere i nye tidssvarende og energivenlige institutioner så vi på den måde kan nedbringe driftsomkostningerne. Se, det vil være at effektivisere. At reducere dagplejen så voldsomt lige nu, hvor pladserne mangler, er en meget kortsigtet besparelse – og omkostningerne vil blot lande et andet sted. For børnene – ja, de er der jo stadig!

Publiceret: 15. Marts 2015 21:41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere