Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi har kultur og har endnu mere i vente

Mette Schmidt Olsen, næstformand i kultur- og fritidsudvalget
I et læserbrev efterlyser Jørgen Lykke svar på spørgsmålet om, hvad kultur er? Og det er jo et rigtig godt spørgsmål. Og interessant at stille til både politikere og hinanden.

Svarene vil formentlig ikke være entydige – vi har alle forskellige holdninger til, hvad kultur er. Men uanset holdning til hvad det er – og hvad der er rigtig kultur, så mener jeg, vi i kommunen dækker bredt indenfor skiven. Vi har mange og meget forskellige kulturtilbud. Og nej ikke alle kulturtilbud er kommunalt finansierede – men derfor er det stadig kultur og oplevelser til glæde for kommunens borgerne!

Som borgere i Lyngby-Taarbæk Kommune kan vi indenfor en meget lille radius glæde os over Sophienholm, Stadsbiblioteket, Dyrehavsbakken, Dyrehaven med Parforcejagtlandskab (UNESCO), Frilandsmuseet, Kinopalæet, Brede Værk, Det Kongelige Teater i Ulvedalene, Det Flydende Teater, Templet, Stadsarkivet, Orkestre (3 slags), Musikskolen, sportsarrangementer, Lindegården, Liv i Lyngby, Bondebyen – og listen er langt fra udtømt.

Mange af de nævnte steder har tilbud om foredrag og andre oplysende og underholdende aktiviteter. Endvidere giver Kultur- og Fritidsudvalget hvert år betydelige tilskud til mange af de ansøgninger, der kommer fra engagerede borgere og foreninger, der har kulturelle ideer, de gerne vil føre ud i livet. Og vi har mere i vente. Noget af det, der arbejdes på i disse år – som også er kultur - er genåbningen af fæstningskanalen. Det er ikke blot klimasikring – men også i høj grad historie og kulturoplevelse. Og sidst men ikke mindst har Kultur- og Fritidsudvalget netop udarbejdet et kulturoplæg til en kommende kulturstrategi. Tilblivelsen har været i samarbejde med kulturinteresserede borgere og aktører. Vi sender oplægget videre til den nye kommunalbestyrelse, så de også får lov til at sætte deres præg på strategien og dermed får et solidt ejerskab til den og muligheden for at sætte handlinger på.

Vi har meget kultur i Lyngby-Taarbæk og endnu mere i vente de kommende år – så der er noget for enhver smag!

Publiceret: 07. Oktober 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt