Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vi er en rig kommune, som har råd til velfærd

Henrik Bang, M-KB (EL)
Vores velfærd har brug for opgradering! Der er brug for flere pædagoger til at passe børn i institutionerne. Der er brug for flere hænder i ældreplejen. Skoler og andre kommunale bygninger skal holdes vedlige.

På den lange bane er der brug for nytænkning, hvis vi vil sikre os en ældrepleje, vi ønsker og kan være bekendt, ikke mindst fordi vi bliver flere ældre.

Det kan for eksempel være nye former for seniorboliger (som også kan betales), ældre-kollektiver osv. Men nytænkning kommer ikke uden, at der er et miljø for nye tanker.

I en tid, hvor det er vanskelligt at fastholde personale, og hvor serviceniveauet er under pres bliver ældrepolitikken til et område, hvor vi alt for ofte ser på minimale standarder og små muligheder for forbedringer fremfor at kunne udvikle noget på den lange bane.

Det samme gælder for vores børneinstitutioner og skoler.

Derfor må det stadige effektiviseringspres tages af. Og den politik, der har været ført de sidste fire år, hvor man først har meldt skattelettelser ud og dernæst ”fundet pengene” (læs sparet), må afløses af en tankegang, hvor vi først diskuterer servicen og udviklingen – hvad er det vi vil stræbe imod. Og derefter spørger os selv, hvordan finansieres det. Enhedslisten er ikke modstandere af billigere løsninger – tværtimod. Men billighed er ikke den eneste og slet ikke den vigtigste parameter. Og fremfor at bruge vores dygtige personale til at finde små besparelser skal de være med til at gøre vores service bedre. Det kan løfte velfærden.

Kort sagt vi er en rig kommune, og spørgsmålet er ikke, om vi har råd til velfærd – det egentlige spørgsmål er, om vi har råd til skattelettelser.

Publiceret: 20. November 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu