Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig, fru borgmester!

Jette Grube, kandidat til KB (DF)

Jeg har endnu ikke forstået, hvorfor borgmesteren vil have et kodeks for god debat.

Og hvorfor nu op til valgkampen, for vi er mange, som husker, at hun ikke selv holdt sig tilbage under valgkampen i 2013 - og efter hun selv har overtaget borgmesterstolen. Det virker på mig til, at alle, der ikke jubler over hendes ideer og holdninger, skal mules.

Jeg deltog sammen med en masse andre kandidater til kommunevalget i mødet omkring det kodeks, som hurtigt løb over i en helt anden boldgade anført af viceborgmester Simon Pihl Sørensen og suppleret af Henrik Brade og borgmesteren.

Målet var Lars Schmidt, redaktør på Det Grønne Område.

Ham sad de og latterliggjorde om hans journalistiske evner, og hvordan de mente, at niveauet var faldet, efter at han var blevet redaktør på DGO.

Fuldkommen på samme måde, som de altid har nedgjort Søren P. Rasmussen og hans evner som borgmester.

Derudover ville de have, at vi samlet skulle skrive under på et brev til Lars Schmidt om alt det, vi ville have og ikke have, at han skrev om i Det Grønne Område.

Det var vi bare en del, som ikke ville være med til, og jeg sad faktisk og skammede mig over, at nogle politikere mener, de er i deres gode ret til at diktere, hvad der skal stå i medierne.

Mest af alt undrer jeg mig over dem, som vil diktere, hvad god debattone er, kan sidde og rakke ned på personer, som ikke er til stede. Hvorfor havde borgmesteren ikke inviteret Lars Schmidt og givet ham mulighed for at forsvare sig?

Borgmesteren og viceborgmesteren har ellers ikke været blege for at nedgøre tilstedeværende til kommunalbestyrelsesmøderne, hverken før under eller efter kommunevalget i 2013.

Jeg behøver bare igen at tænke på Søren P. Rasmussen (V) og Dyrehavegaard som eksempel på deres krysteragtige facon, hvor de kun gik efter manden og aldrig efter bolden, selv om Søren altid taler pænt til alle.

Så er der også Simon Pihls sprogbrug især over for Søren og medlemmer af DF, faktisk alle der tør gå imod borgmesteren, viceborgmesteren og deres støtter. Er Simons retorik den måde, borgmesteren tænker, at vi alle skal debattere på?

Jeg holder fast i, at borgmesterens kodeks stinker langt væk af, at hun ikke vil konfronteres med alle de grimme ting, hun selv har gjort. Føj siger jeg bare.

Nogle af de politikere, der deltog i mødet, som Jette Grube omtaler, har svaret. Læs deres svar her

Publiceret: 10. Maj 2017 12:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere