Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ungdomsboliger på vej

Simon Pihl Sørensen, viceborgmester og formand for byplanudvalget (S)

Kommunalbestyrelsen har i denne periode gjort, hvad ikke lykkedes i sidste periode. Vi har skabt grundlaget for tusinder af ungdomsboliger i de kommende år.

Således er både lokalplan for den gamle Andersen og Martini-grund på plads. Her kommer der ungdomsboliger. Et nyt kollegium opføres på DTU – takket vær en donation fra Hempels Fond. Og inden kommunalbestyrelsen gik på ferie vedtog vi lokalplan for det gl Plantedirektorat. Her bliver der plads til over 600 ungdomsboliger.

Som Byplanudvalgsformand har det været givende at se, at der igen er interesse for at opføre ungdomsboliger, og dialogen med borgerne har også sat sit klare præg.

Det er mit håb, at flere ungdomsboliger vil komme til i de kommende år. Der er allerede planer om over 500 tæt på DTU – blandt andet i Lundtofte og ved Akademivej, hvor der også bliver plads til almene familieboliger.

Vi har en forpligtelse over for vores unge. Vi er en stor uddannelsesby. Men de unge giver også liv og omsætning, og er dermed også med til at løfte kommunen. Og for at det ikke skal være løgn kan det også aflæses positivt på kommunes budget. Der er med andre ord noget i det for os alle, når Lyngby-Taarbæk også er de unges by.

Publiceret: 30. Juni 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt