Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ungdomsboliger i hele kommunen

Af Henriette Breum og Søren P. Rasmussen, M-KB (V)

Tak til Magnus Von Dreiager for at påpege, at Venstre stemte imod lokalplanen for byggeprojektet i Sorgenfri. Det er helt korrekt - vi havde nemlig grundigt læst alle høringssvar og haft en dialog med en hel række borgere, der var meget bekymrede for højden.

Det er vi også. Da vi mener, at byggeriet kan udføres - også selv om man reducerer højden med én etage, foreslog vi dette. Desværre var der ikke andre end Venstre, der ønskede et lavere byggeri i Sorgenfri.

At kæde det sammen med, at Venstre er imod opførsel af ungdomsboliger og ikke fik gennemført noget i den periode vi havde borgmesterposten, er dog hverken retfærdigt eller sandt at påstå. Men vi formoder, det skyldes uvidenhed.

En søgning på DGO vil nemlig kunne bevise, at Venstre faktisk stod i spidsen for den boligaftale, der blev indgået med DTU i 2013 om opførsel af 1200 studie- og forskerboliger.

Da aftalen så efterfølgende gik i stå og trak så meget i langdrag under en konservativ borgmester, at DTU begyndte at blive bekymret, satte Venstre sammen med Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikal Venstre og DF fokus på at få gennemført aftalen om opførsel af studieboliger.

At Venstre stemte imod lokalplanen i Sorgenfri skyldes højden og ikke projektet som helhed. Vi finder projektet arkitektonisk flot og godt udarbejdet – men for højt. Og det er jo heldigvis muligt for alle partier at ændre mening i processen. Det kan Konservativ jo også nikke genkendende til fra at have gået til valg på ikke at ville bygge på Dyrehavegaards jorde til nu at ville sælge og bebygge så store dele af området som muligt. Ja, vi ændrer alle holdninger gennem tiden...

Publiceret: 01. Juli 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt