Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Træk støtten til sporvognen

Af Anne Jeremiassen, M-KB (LA) Carl Andersen, kandidat til Regionsrådet (LA)

Vi ser gerne, at de økonomisk ansvarlige borgmestre trækker støtten fra projektet om at etablere en letbane (læs sporvogn) på ring 3. Byggeriet er ikke igangsat, så det kan stadigvæk tages af bordet, hvilket blandt andet civilingeniør og økonom, Poul Sulkjær (DTU), har anbefalet Folketinget partier. Sporvognen ser ud til at være mere et prestigeprojekt end en rentabel investering.

Problemet med at etablere en sporvogn er, at de negative effekter af den langt overskrider de få positive. Det har regeringens Produktivitetskommission konkluderet tidligere.

Sporvognen på ring 3 påvirker samfundsøkonomien negativt. Vi bliver altså mindre velstående af at etablere den. Det skyldes primært, at trængslen for de mange bilister vil blive drastisk forværret, da det er utopisk at tro almindelige familier som i dag er afhængige af bilen, pludselig kan tilfredsstilles med en statisk sporvogn igennem Københavns omegn. Det anslås, at koste op mod to mia. kr. i tabt produktivitet grundet kødannelser, når spor 3 omdannes til skinner.

Infrastruktur er vigtigt for hele regionen, og det er en prioritet for Liberal Alliance. Men midlerne er begrænsede, og ressourcerne skal derfor bruges effektivt. Støtte til større projekter som udvidelse af motorring 4 eller en havnetunnel vil ifølge Kraka have store positive effekter på hovedstadens fremtidige vækst og velstand.

Publiceret: 12. Maj 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt