Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Tag det roligt, efter valget er det for sent

Robert Cole, Lundtofteparken 7,1, Kgs. Lyngby
Viceborgmester Simon Pihl Sørensen har ganske ret, når jeg tager ham og formanden for Lundtofteparken Leif Luxhøj-Petersen til indtægt for, at de gerne ser Lundtofteparken udbygget med mere erhverv, boliger og eventuelt ”et lille parkeringshus”.

Lige meget hvad så vil sådanne tanker hurtigt kunne blive virkelighed, hvis vi ikke får stoppet de politikeres fremfærd, som sammen med de udemokratiske politiske styringsgrupper løber enkelte politikernes ærinder.

Styringsgruppen for Lundtofteparken er for eksempel ikke valgt af Lundtofteparkens beboere, men af de selv samme politikere som ønsker en udbygning af Lundtofteparken. Paradoksalt nok, så sidder Leif Luxhøj-Petersen også i denne styringsgruppe, som på intet tidspunkt har meldt ud til beboerne i Lundtofteparken, hvad de foretager sig.

Når både Simon Pihl Sørensen og Leif Luxhøj-Petersen begge kommer med beroligende indlæg i Det Grønne Område om, at det er beboerne selv, der bestemmer, så bevæger de sig en del væk fra virkeligheden. Det er nemlig ikke beboerne, som bestemmer.

Uden at blive for teknisk, så er det boligorganisationens øverste myndighed, der træffer beslutninger om grundkøb, salg og iværksættelse af nyt byggeri og ikke den lokale afdelingsbestyrelse. Lovteksten kan findes i ”Bekendtgørelse om drift af almene boliger” § 6.

I Boligselskabet Samvirke af 1944 er det repræsentantskabet, som er boligorganisationens øverste myndighed, og som sammensættes af bestyrelsesmedlemmer valgt fra Boligselskabets forskellige afdelinger, altså ikke kun fra Lundtofteparken, men fra alle de otte afdelinger. Til at forvalte repræsentantskabets beslutninger vælger repræsentantskabet en bestyrelse for Boligselskabet Samvirke af 1944 til at administrere Repræsentantskabets beslutninger. Repræsentantskabet kan vælge seks personer, organisationsbestyrelsen kan vælge to personer, og medarbejderne kan vælge en person. I alt ni personer

Selv om Leif Luxhøj-Petersen sidder med hele vejen op, så er det ikke helt nok at sidde og surmule til et lokalt afdelingsmøde, for det forhindrer ikke at Leif Luxhøj-Petersen sammen med nogle politikere og det selvbestaltede lokalråd for Lundtofteparken at træffe beslutninger hen over hoved på beboerne.

På nuværende har bestyrelsen i Lundtofteparken sendt et høringssvar til kommunen uden, at beboerne er informeret om indholdet, så vi kan kun gisne om, hvad bestyrelsen har tænkt i forhold til at bygge i op til 4. sals højde på Lundtofte Torv, hæve bebyggelsesprocenten fra 75 til 110 procent rive eksisterende butikker ned, omdanne varmecentralen til beboelse, rive garagerne ned og bygge nyt parkeringsanlæg i op til fire etages højde og meget mere.

Tænk over dette når I stemmer til kommunevalg og Lundtofteparkens afdelingsbestyrelse.

Men ellers så bare tag det roligt, for efter valgene er det for sent.

Publiceret: 08. September 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt