Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Svingdørspleje er forsat intakt i Lyngby-Taarbæk Kommune

Jette Grube, kandidat til KB (DF)

Det berører mig hver gang, jeg læser eller hører om medborgeres frustrationer omkring ældreplejen og de oplevelser, de har med svingdørspleje med besøg af så mange forskellige folk, der kommer ind i borgerens hjem. Senest i DGO om Flemming Johansson på 89 år.

Jeg har mange gange gjort opmærksom på netop det problem og især vigtigheden af, at det så vidt muligt er den samme person, der kommer hos den ældre, da man ellers risikerer at miste mange informationer og observationer om den enkelte borger og vedkommendes behov for støtte.

For eksempel oplevede jeg for nogle år siden en ældre dame, hvis ben var hævede. Damen oplevede et rend af vikarer og afløsere, som hjalp hende med støttestrømper morgen og aften. Ingen af dem undrede sig over, hvorfor benet var hævet. De tænkte alle, at det var normalt og gik ikke videre med deres observationer.

Det fik store menneskelige omkostninger for borgeren, da det viste sig, at hun havde en blodprop i benet. Den manglende behandling resulterede i, at hun fik amputeret benet og endte i en kørestol.

Det skaber utryghed for den ældre, og det er svært at få opbygget et samarbejde og gensidig tillid. Og som Flemming Johansson på 89 år udtaler i DGO, det er mest sværest, når det handler om hjælp til personlig hygiejne især den intime. Jeg ved af erfaring, at mange ældre finder det yderst grænseoverskridende, og det bliver ikke nemmere, når det hele tiden er en ny person, som skal hjælpe.

Jeg undrer mig over, hvorfor man fra kommunens side ikke vægter mere, at det helst skal være det samme personale, der kommer hos den ældre. Det kan lade sig gøre i andre kommuner, så hvorfor ikke i Lyngby-Taarbæk?

Og med tanke på Flemming Johanssons 57 forskellige hjælpere siden nytår, får ”svingdørspleje” for alvor betydning.

Publiceret: 16. Maj 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt