Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Svar på Janik Frithioffs læserbrev

Mette Schmidt Olsen, formand for teknik og miljøudvalget og M-KB (K)

Kære Janik Frithioff

Jeg kan godt forstå, at du er skuffet over, at vi ikke valgte dit design. Men det retfærdiggør ikke dine anklager om manglende inddragelse. Du henvendte dig til kommunen med et forslag til skiltedesign, som vi politisk valgte, at vi gerne ville se nærmere på. Det har vi gjort - mange gange. Du har haft mange møder og telefonsamtaler med centerchefen. Ligesom du har haft foretræde i teknik- og miljøudvalget samt haft utallige telefonsamtaler med udvalgets medlemmer.

For mit eget vedkommende har jeg i perioder haft daglige opringninger fra dig - hvor du er kommet med faglige indspark og har rettet min opmærksomhed på givne elementer i sagen - selvfølgelig primært for at fremme dit eget design. Du har, både før og mens sagen blev behandlet, lagt et stort stykke arbejde i dit forslag til nyt skiltedesign - men du har selv valgt det. Jeg ved, at jeg mange gange har takket dig for dine input og dit engagement, men du er ikke stillet i udsigt, at netop dit design ville blive brugt.

Forvaltningen har, som en forvaltning skal, påpeget mulige udfordringer ved at vælge dit design, blandt andet at læsbarhedsmålinger er foretaget af dig selv. Når det handler om trafiksikkerhed, kan vi ikke tillade os at satse på, at det “sikkert er godt nok”. Når det handler om selve designet - ja, så kan der jo aldrig blive tale om en helt objektiv vurdering. Du beskriver selv din indsats og dit design som en gave til kommunen på lige fod med et kunstværk fra en kunstner. Men heller ikke når det gælder kunst, siger vi ja tak hver gang.

Selvom vi alle synes godt om idéen og historien bag din særlige skriftlige identitet i kommunen, er det ikke nok til at vælge en skrifttype, der skal præge kommunen i mange år frem. Her må vi også se på, hvilken skrift, vi synes, er bedst. I dette tilfælde valgte et flertal, bestående af Socialdemokratiet, Konservative og SF et andet design end dit.

Dit frivillige engagement har dog ikke været uden betydning. Netop dit arbejde med at påpege den manglende sammenhæng i skiltning og byrumsinventar har ført til, at vi nu har besluttet et nyt design samt principperne for udskiftning. Det er en dyr affære, og udskiftningen strækker sig mange år frem, før hele kommunen opnår et ensartet udtryk. Jeg synes, vi skal glæde os over at være påbegyndt processen - borgerne i Virum og Sorgenfri kan se frem til, at der snart sker noget i deres område – og resten af kommunen vil følge efter, i det tempo budgetterne kan bære.

Publiceret: 08. Maj 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere