Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sundhedsbesparelser finansierer ikke letbanen

Jens Mandrup (SF), Fmd., miljø- og trafikudvalget, Region Hovedstaden

I Det Grønne Område skriver Vibeke Lentz, at regionen skal spare 400 millioner kroner på sygehusene, samtidig med at regionen skal indbetale cirka 430 millioner kroner til uforudsete udgifter i forbindelse med letbanen. Vibekes konklusion er, at man sparer på sygehusene, fordi man ønsker en letbane.

Dette er ikke rigtigt.

Regionens økonomi er opdelt i to kasser med vandtætte skotter imellem. På den ene side har vi sygehusøkonomien, som er penge fra staten, og på den anden side har vi økonomien for den regionale udvikling, herunder den kollektive trafik, som er bidrag fra regionens kommuner. Der kan således ikke overføres penge fra den ene kasse til den anden.

Regionens medfinansiering af letbanen stammer fra kassen angående den regionale udvikling og kollektive trafik og har intet med sygehusøkonomien at gøre. Det er altså tale om penge som kommunerne i regionen har bidraget med, som er med til at finansiere letbanen.

Da der ifølge lov om regionerne er vandtætte skotter mellem de to kasser og der ikke kan overføres penge fra den ene til den anden, er det ikke muligt at sløjfe letbanen og overføre pengene til sygehusene. Det ville være lovbrud og er ulovligt.

Vi ønsker letbanen for at højne kvaliteten og styrke regionens kollektive trafik. Men vi ønsker den også for at styrke byudviklingen og væksten i området og i hele regionen.

Publiceret: 15. September 2016 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt