Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Stofmisbruget i Lyngby-Taarbæk

Mogens Friis, Langs Hegnet 39, Kgs. Lyngby
Det er ynkeligt og uværdigt, at problemerne omkring stofmisbruget og salget af stoffer i LTK skal udnyttes til at blive et valgtema.

Det har stået på i årevis på et antal adresser i hovedgaden fuldt åbenlyst, så enhver kunne se det - også da Venstre havde borgmesterposten.

Det generelle indhold i problemstillingen er undersøgt i flere misbrugsrapporter både i diverse ministerier, social- og sundhedsministeriet og af rådgivende institutioner af læger med specialfaglig viden.

Der er tale om årsager, der allerede er kortlagt til mindste detalje.

Det allerstørste svigt ligger i begyndelsesfasen af misbruget primært hos forældrene, der ikke kan undgå at have viden om misbruget hos de 10- til 17-årige, der går i folkeskolen, erhvervsskolerne og gymnasiet. De får hurtigt problemer i deres skoleforhold, og skolerne ved det bedre end nogen.

Hverken kameraovervågning eller mere politiindsats virker, fordi det kun skubber salget andre steder hen. Det er alene en social indsats over for forældrene, der hjælper, der har børn og unge med misbrugsproblemer, som de ikke magter (forældremyndighedskriteriet) - her er der allerede en række af hjælpende håndtag i sociallovgivningen, man kan trække i, som jeg ikke behøver at bruge tid på, da jeg går ud fra, at vore politikere kender til disse.

Det er kun dette, der virker, det viser erfaringen fra mange års praksis en med tidlig og hurtig indsats over for forældrene og deres børn og unge.

Så brug dem dog.

Publiceret: 05. November 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt