Lene Kaspersen
Lene Kaspersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Staten er løbet fra sine løfter

Lene Kaspersen (K), regionsrådsmedlem
Lyngby er i svære problemer, fordi nogen har besluttet, at vi skal have en sporvogn (letbane lyder lettere, men det er en sporvogn). Det skal vi fordi vi i sin tid indgik en aftale med Staten om, at Polyteknisk Anstalt – nu DTU – måtte bygge den nye læreranstalt på Lundtofte Flyveplads. For at sikre, at den mængde personer, det forventedes vil frekventere DTU, lovede Staten til gengæld at anlægge en S-togs forbindelse fra Jægersborg Station langs Helsingørvejen til Nærum. Broerne blev bygget, området blev udtaget af tilbagefaldspligten.

Skinnerne blev aldrig lagt - DTU har udbygget og udbygget – Staten har stadig ikke taget ansvar og levet op til sine løfter. Nu forlanger de i stedet, at borgerne i Lyngby-Taarbæk ikke alene skal betale broderparten af kommunedelen – 11 kommuner – Lyngby Skal betale 22% - men samtidig skal vi have smadret hele byen og dens forretningsliv med en trafikal barriere af hidtil uset størrelse.

Hvem i kommunalbestyrelsen synes det er i orden JO! - bl.a. Søren Rasmussen, der medens han var borgmester og skulle varetage kommunens interesser, samtidig sad i Letbanebestyrelsen og fik 100 tusinde årligt, det er ikke godt nok vores kommune kommer til at betale alt for meget. Der er 2 andre partiformænd som åbenbart synes, det er i orden nemlig Simon Pihl Sørensen Socialdemokratiet, og Henrik Brade Johansen Det Radikale Venstre. De har i hvert tilfælde ikke tilkendegivet nogen form for modstand mod sporvognen.

Når nu Staten har svigtet aftalen med os, hvorfor kan vi så ikke forlange, at Staten i det mindste følger med tiden og etablerer forbindelsen Lundtofte – Ishøj som en supermoderne BRT busforbindelse med en besparelse på mange milliarder, og bibeholdelse af en velfungerende handelskommune.

Publiceret: 07. August 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere