Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sofia Osmani: Hvad har vi egentlig nået?

Sofia Osmani, borgmester (K)

I DGO spørger Lone Sofie Rose With til en status på partiernes valgprogram.

Det vil jeg gerne svare på, på vegne af Konservative.

Ÿ Vi gik til valg på en sænkning af grundskylden med 2 promillepoint - vi har til dato fået sænket promillen med 1,5 promillepoint og dermed sparet en gennemsnitlig husejer for 2.600 kroner hvert eneste år.

Ÿ Vi gik til valg på at genindføre kvalitetsmad tilberedt lokalt på hvert eneste plejehjem - et mål vi har nået med stor brugertilfredshed til følge.

Ÿ Vi gik til valg på høj faglighed i folkeskolen og et nej til tvungne lektiecafeer. Vi fik sidste år landets næstbedste afgangsprøver efter 9. Klasse og vi har arbejdet målrettet med en styrkelse af de teknisk-naturvidenskabelige fag. Lektiecafeerne er desværre indført ved lov, men vi har søgt dispensation og dermed gjort hvad vi kunne for at forhindre de lange skoledage (indtil videre desværre uden held)

Ÿ Vi gik til valg på at stoppe betaling for parkering på offentlige P-pladser – betaling for parkering på de offentlige P-pladser blev afskaffet kort efter valget.

Ÿ Vi gik til valg på moderat udvikling i vores bycentre og tracéet, men IKKE på Dyrehavegaards jorder og grønne områder. Her har vi måtte gå på kompromis. Der er vedtaget flere og større lokalplaner end vi havde som mål - men vi fik heldigvis sikret at 2/3 af de grønne marker i Hjortekær holdes fri for byggeri.

Ÿ Vi gik til valg på at droppe den dyre Letbane, og vi har holdt fast i vores modstand. Desværre har et flertal udenom os Konservative vedtaget at gå videre med projektet.

Ÿ Vi gik til valg på et bedre samarbejde i kommunalbestyrelsen til gavn for borgerne. I dag har vi et budget der spænder fra LA til SF og en kommunalbestyrelse der i det store hele samarbejder og fokuserer på problemløsning fremfor fnidder.

Ÿ Vi gik til valg på en sund økonomi. Kassebeholdningen er steget og gælden faldet.

Ÿ Vi gik til valg på at renovere det gamle smukke Rådhus fremfor at bygge nyt. Planerne om at bygge nyt eller bygge til er nu skrinlagt. Der arbejdes i stedet på en renovering af Rådhuset – en bygning der i mellemtiden er blevet fredet.

Som det fremgår, er meget, men ikke alt, lykkedes for os. Med blot fem valgte kommunalbestyrelsesmedlemmer ud af 21 pladser, har vi ikke kunnet bestemme udviklingen alene. Vi har derimod, i lokaldemokratiets ånd, måtte gå på kompromis og skabe samarbejde for at indfri mest muligt af vores mål.

Publiceret: 25. Juli 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere