Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Søren P. på slap line i Lorry på Stadsbiblioteket

Preben Lundquist, Frederiksdalsvej 47, 1.th. Virum
Det var helt tydeligt, at Søren P. ikke følte sig godt tilpas, da debatten i Lorry’s valgudsendelse på Stadsbiblioteket drejede sig om problematikken om letbanen. Røde kinder, kunne kun opfattes som nervøsitet for, hvad der kunne stilles af spørgsmål til ham.

Det blev ikke bedre, da spørgsmålet om valget af firma blev stillet. Spørgeren i panelet mente, at der måtte være andre firmaer, der kunne klare transporten af passagererne med e-busser, i stedet for den skinnebårne løsning, som Søren P. meget markant fastholder som den absolut eneste og bedste løsning. De røde kinder mistede ikke farve, da Søren P. svarede: “Vi har spurgt Movia, og de fortæller, at tranporten med e-busser ikke kan lade sig gøre”.

Der er noget helt galt, hvis andre firmaer ikke er kontaktet, og det giver virkelig stof til eftertanke, når det i øjeblikket er Movia, der står for al transport i hovedstadsområdet. Der er nogle, der ikke har rent mel i posen.

Har læst en artikel i Jyllandsposten om ’letbanen’ i Aalborg, hvor anlægsudgifterne var projekteret til godt 1,7 mia. kr. . Her sparer de 1,2 mia. kr. fra at gå fra letbane til BRT.busser. Der skrives i artiklen, citat:

“I Aalborg kommune valgte vi at trække i arbejdstøjet og udvikle et alternativt projekt med såkaldte BRT-busser, der er hypermoderne, hurtige og meget effektive superbusser - af nogle eksperter betegnet som letbaner på gummihjul. De 24 meter lange busser kan køre i helt egen tracé - præcis som en letbane - men kan også bevæge sig ud mellem almindelige biler. Og hvis kunderne flytter sig, fordi befolkningssammensætningen ændrer sig, eller fordi virksomhederne flytter andre steder hen, kan busserne uden de store udgifter blot flytte med”.

Skal Søren P. til stadighed have mulighed for at bilde os borgere ind, at BRT-busser ikke kan lade sig gøre? Går ud fra at Søren P. også følger med i den debat, der foregår andre steder i landet. Hvis Søren P. er vidende om denne artikel, så er de røde kinder ikke så mærkværdige endda, de burde endda have været blodrøde.

Publiceret: 14. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu