Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skatten skal længere ned

Thomas Frederiksen, kandidat til KB (LA)
Socialdemokraterne (S) foreslår i DGO, at skatten ikke sættes yderligere ned (22.8.2017). Samtidig understreger S, at man ikke ønsker at skatten skal stige. Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at Liberal Alliance (LA) ikke kan være med på det første, men vi tilslutter os gerne det sidste.

Som et eksempel på, ”at velfærden ikke kan tåle skattelettelser” peger S på, at ”Gentofte og Rudersdal har flere hjemmehjælpstimer pr. borger over 80 år” end Lyngby-Taarbæk. Man kunne dog modsat pege på, at Lyngby-Taarbæk bruger mere pr. 65+/67+årig end vore nabokommuner, og ikke mindst, væsentligt mere end landsgennemsnittet. Faktisk er Lyngby-Taarbæk den kommune i Danmark der bruger næstflest penge pr. 65+/67+årig, kun overgået af København. Vi bruger altså rigtig mange penge på de ældre, og det er helt fint så længe servicen tilsvarende er i top.

Derudover er det interessant, at netop Rudersdal (22,5) og Gentofte (22,8) har en lavere udskrivningsprocent end Lyngby-Taarbæk (23,7). Derudover har Gentofte (16) den lavest mulige grundskyldspromille. Rudersdals (22,9) samme er dog højere end Lyngby-Taarbæks (21,5) skal det retfærdigvis nævnes. Det samlede beskatningsniveau (i pct.) viser derfor ikke overraskende, at den samlede beskatning af borgerne er mindre i både Gentofte (21,7) og Rudersdal (22,4) end i Lyngby-Taarbæk (23,2).

Hvis servicen ikke er i orden på ældreområdet skyldtes det altså hverken, at der prioriteres for få penge til området, eller at borgerne beskattes for lidt.

S nævner også at skattelettelser vil betyde at ”uligheden vil stige”, og her har vi en klassisk ideologisk uenighed om hvorvidt dette i sig selv er et problem. Det viser at skattepolitik også er værdipolitik for både S og LA, og den debat skal vi tage, men det bør ikke ske på et bagtæppe der fremstiller skattelettelser som en slags social massakre, for det er ikke korrekt.

Publiceret: 06. September 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt