Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ser frem til fortsat at forbedre ældreområdet

Af Bodil Kornbek, formand for social- og sundhedsudvalget (S)

Jeg er som politiker tilfreds med, at vi i Lyngby-Taarbæk Kommune er i gang med den nødvendige genopretning af ældreplejen, som har været hårdt presset grundet millionbesparelserne i sidste valgperiode.

Vi har derfor - naturligvis - valgt at prioritere værdighedsmidlerne til mere basispersonale i ældreplejen. Kommunalbestyrelsen besluttede 22. december 2016 at bruge knap 10 millioner af de 11,3 mio. kr. fra værdighedsmidlerne til flere hænder i plejen og på kompetenceløft af medarbejderne.

Vi har blandt andet styrket aftenvagten på kommunens pleje- og træningscentre, prioriteret aktivitetsmedarbejdere på Møllebo og Fortunen, flere timer til hjerneskadeskoordinator, medarbejdere til aflastning af pårørende til demente hjemmeboende, omsorgsbesøg til hjemmeboende ældre, ældrevejleder til ældre uden netværk og omsorgspakke til de nye omsorgsboliger på Chr. X`s Allé.

Det er et bevidst valg, at vi har prioriteret over 80 procent af værdighedsmidlerne til mere basispersonale. Det resterende beløb fra værdighedsmidlerne bliver blandt andet brugt til forbedring af maden til de hjemmeboende ældre, til bredere senge, velfærdsteknologi m.v.

Alle indsatser handler om at understøtte de ældres livskvalitet og tryghed. Jeg noterer mig, at Seniorrådet har tilkendegivet deres tilfredshed med indsatsen i blandt andet deres høringsvar 21. februar 2017 samt den 21. marts 2017.

Vi er ikke færdige, men vi er godt i gang. Jeg ser frem til fortsat at forbedre ældreområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Publiceret: 13. April 2017 18:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt