Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Så stor er udskiftningen af medarbejderne i kommunen

Henrik Saabye, Tokkekøbvej 51, Allerød
25,1 procent er personaleomsætningen i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Det må kunne gøres bedre. Men kræver nok, at man vil lytte til de medarbejdere, der med stor risiko for negative reaktioner gør sig den ulejlighed at fortælle om, hvorfor der er så stort gennemtræk af medarbejdere på deres arbejdsplads.

Som det fremgår af nedenstående SMS, har nogle arbejdspladser deres helt egne omgangsformer i personalegruppen.

Citat fra min leder: “Men jeg kunne forstå at en del af din sygemelding skyldtes det p-møde hvor kollegaerne beskrev hvor skidt de synes samarbejdet med X. kører. Jeg synes også det var mindre etisk forsvarligt at tale om X. når hun ikke var til stede, men jeg tillod det fordi det virkede som om der var brug for at få luft. God bedring B.”

Mindre etisk forsvarligt. Det accepteres med andre ord, at det er i orden at sladre og bagtale andre på et p-møde, fordi nogle har brug for at ’få luft’, når personen ikke selv er til stede. Så kan man jo selv gætte sig til, hvad sådan et arbejdsklima, som dette lille eksempel er udtryk for, fører til over tid. Jeg er ked af at sige det, for når man så gør opmærksom på en årsagerne til personalegennemtræk, er der en kedelig tendens til at betragte meddeleren som problemet, i stedet for at fokusere på arbejdspladsens arbejdsmiljø.

Håndtering af LTK’s personalepolitik og gennemtræk af medarbejdere er også kommunalpolitik og burde være et tema, der fylder rigtig meget i valget til kommunalbestyrelsen.

Publiceret: 05. Oktober 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt