Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Radikale vil sikre ressourcer til 44 ekstra pædagoger i Lyngby-Taarbæk

Gitte Kjær-Westermann, spidkandidat til KB (R), og Sofie Carsten Nielsen MF (R)

De vigtigste ting læres i løbet af barnets første leveår. Dermed lægges selve grundlaget for deres liv i daginstitutionerne. For at sikre det bedst mulige grundlag er det afgørende med nærværende pædagoger, og at der er nok af dem.

Derfor må BUPL's nye undersøgelse af forholdene i kommunens daginstitutioner give anledning til dybe panderynker. Lyngby-Taarbæks pædagoger yder en kæmpe indsats, men når 69 procent af dem ofte oplever at stå alene med hele børnegrupper, så er vores konklusion klar: Lyngby-Taarbæks pædagoger fortjener flere kollegaer.

Radikale Venstre har foreslået en Generationsgave. Ud over investeringer i hele skole- og uddannelsessystemet, så vil vi give kommunerne penge til 4.500 ekstra pædagoger på landsplan. Du tænker sikkert, at det ikke vil betyde set store i Lyngby-Taarbæk. Men det vil det. Helt konkret 44 ekstra pædagoger.

Mange partier deler vores ambitioner. Men på landsplan er det indtil videre kun os, der har finansieringen. Det har vi ved, at vi beder os, der kan, om at tage et ekstra nap på arbejdsmarkedet. Vi vil fremrykke den allerede besluttede hævning af pensionsalder fra 2030 til 2025.

Gør vi det, kan vi sikre de bedre normeringer, der vil øge sandsynligheden for Lyngby-Taarbæks børn får nogle gode år i daginstitutionerne. Det er ikke bare vigtigt nu og her. Det lægger fundamentet for en god folkeskolegang, bedre chancer for dem til at forfølge deres drømme i uddannelsessystemet og et voksenliv, hvor de i højere grad har overskuddet til at vælge deres egne veje i livet. Kort sagt: De investeringer, som vi foretager i vores børn og unge, kommer tifoldigt igen.

De kommende generationer er fremtiden. For Radikale Venstre er det vores allervigtigste opgave at sikre dem de bedste betingelser. Derfor vil vi sikre ressourcer til 44 ekstra pædagoger i Lyngby-Taarbæks daginstitutioner. Det handler om mennesker. Særligt vores børn og unge.

Publiceret: 20. April 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere