Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Politisk spin over de grønne områder

C. Alfthan, Dyrehavegårdsvej 19, 2800 Kgs. Lyngby

Der er travlt ved håndvasken, både når det gælder bebyggelse af de jorder, som Dyrehavegård hidtil har brugt til landbrug og hestehold, men også når det gælder borgerinddragelsen.

Konservative gik som bekendt til valg på at ikke bygge på markerne - et løfte de ikke formåede at overholde, da de ikke kunne overbevise de øvrige partier om fordelene.

Man må dog spørge sig, om overtalelsesesevnen var så dårlig, da man ikke kunne stå inde for valgløftet (som stod at læse på valgplakaterne) og for nylig stemte ja til yderligere byggeri, selv om der var politisk opbakning til et nej?

Således udtalte Venstres formand, Søren P. Rasmussen til Det Grønne Område om jorden ud til Klampenborgvejen :

“Hvis vi skulle se på en udbygning af dette område, skulle det være noget byggeri af meget høj arkitektonisk værdi som er åbent, så man bevarer det grønne kig over markerne - samtidig med at vi fik løst støjproblemerne.(…) Da det desværre ikke er muligt at få noget af dette opfyldt, ønsker vi ikke at udvikle og sælge dette stykke jord.”

Det kommende projekt udmærker sig ikke just med sine arkitektoniske kvaliteter, selv om det ligger på første parket til den trafikerede Klampenborgvej.

Så hvorfor har politikerne så travlt med at sælge ud af kommunens grønne guld, når man kunne have gjort det bedre?

Endnu mere mystisk bliver det, når tre formænd for grundejerforeninger i området skriver til avisen, at de støtter de seneste byggeprojekter. En støtte, der må stå for egen regning, da ingen grundejere ønsker yderligere byggerier.

Man læner sig desuden op ad den famøse deklaration, der skal frede markerne i en årrække, selv om deklarationen reelt kun er en politisk aftale - og politikere, af forskellige årsager, har det med at ændre standpunkt.

Hvorfor reagerer man defensivt og rigidt, når man nu havde chancen for at minimere urbaniseringen?

Mon ikke borgerne er bedre tjent med konstruktive samarbejder i stedet for fnidder og spin?

BILLEDTEKST

De hyggelige folde ved Rævehøjvejen har måttet vige for nybyggerier - snart ryger også markerne ved Klampenborgvejen. Foto: C. Alfthan

Publiceret: 30. Juli 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere