Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Politisk ansvarlighed og borgerinddragelse

Henning Andersen, Rørdams Have 11, 2., Kgs. Lyngby
Søren P. Rasmussen (Søren PR) fra Venstre gentager mekanisk som en Duracell-kanin i tide og utide, at flertallet i den nuværende kommunalbestyrelse ikke lytter til borgerne, og at der vil komme andre boller på suppen, hvis Venstre skulle få magt, som de har agt, i kommunens forholdsvis beskedne Venstre-lejr.

I sagen omkring ungdomsboligerne på Skovbrynet, som Venstre som eneste parti stemte imod ved behandlingen i kommunalbestyrelsen, går Søren PR så vidt som til at hævde, at der er taget mere hensyn til de døde på Sorgenfri Kirkegård end til byens nulevende borgere.

Lidt usmageligt i min optik at inddrage vore døde i sin valgkamp, men lad det nu ligge.

Formanden for byplanudvalget, viceborgmester Simon Pihl Sørensen, har i et læserbrev klart afmonteret Søren PR’s påstand om manglende borgerinddragelse i projektet, og hvis man gør sig den ulejlighed at læse indlægget, vil man se, at Søren PR’s påstand – naturligvis - ikke holder vand.

Der indkom 18 indsigelser, og jeg er sikker på, at de ansvarlige politikere, der stemte for projektet, har lyttet og vurderet alle indsigelser. Men det er selvfølgelig klart, at man ikke kan imødekomme en hvilken som helst indsigelse mod et projekt. Så ville man aldrig nogensinde få noget igennem.

Søren PR glemmer i sin argumentation, at det at være inddraget naturligvis ikke er det samme som at få sine synspunkter taget til efterretning.

I den demokratiske proces påhviler det de valgte politikere at tage stilling ud fra en samlet vurdering af kommunens interesser i den pågældende sag.

Og det er det, det store flertal af partierne i kommunalbestyrelsen har gjort i sagen om det flotte byggeri på Skovbrynet.

Og tak for det.

Publiceret: 17. Juli 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt