Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Parkerne skal ikke kun være til pynt

Sigurd Agersnap, spidskandidat til KB (SF)
Birgitte Moritz Jensen undrer sig i Det Grønne Område tirsdag 5. september over, at vi i SF mener, at der skal være plads til fest og ungdomsliv i nogle af kommunens parker.

For som hun skriver: “SF er et grønt parti, der arbejder for miljø og natur.”

Det har hun jo ret i. Vi kæmper for flere grønne områder, mere plads til naturen, og at vi tager os ordentlig af vores klode. Men for os er det også afgørende, at vores natur og grønne områder bruges - også af de unge.

Der skal være plads til at hænge ud efter skole, og der skal være plads til at spille bold eller et slag kævle.

Birgitte skriver, at parkerne og naturen er til for at give ro til os alle. Det er jeg enig i, men det er ikke det eneste formål.

Mange har glæde af at bruge skovene til at løbe eller køre mountainbike i, og mange bruger også kommunens grønne områder til at grille, nyde en øl eller hænge ud med vennerne.

Det er forskellige måder at bruge kommunens grønne områder, som der skal være plads til.

Derfor er det godt, at vi i Lyngby-Taarbæk har mange forskellige grønne områder. Vi har skove, søer, åer, vilde parker og byparker. De skal anvendes til forskellige formål.

Derfor foreslår vi også, at der må larmes og drikkes øl i nogle af kommunens parker - ikke alle. Og samtidig vil vi også gerne gøre en indsats at komme bilstøjen ved blandt andet Lyngby Sø til livs, så der her kan være mere ro.

Det er klart, at nogle naboer vil opleve gener, når flere bruger parkerne. Det kan vi lige så godt være ærlige omkring. Men der er også folk, som oplever gener, når deres brug af parkerne er forbudt.

Vi skal finde en anden balance, hvor der også er plads til ungdomsliv og larm nogle steder i kommunen.

Forudsætninger er selvfølgelig, at parkerne bruges og ikke ødelægges, men den balance tror jeg, sagtens man kan finde, hvis man sørger for at gøre det lettere at rydde op. Sådan har man blandt andet gjort i Roskilde og det med succes.

Publiceret: 12. September 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt