Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: På denne dag i 2024 er der lagt op til fest ved letbanens åbning, men bør der festes?

Hans J. Blokmann, Elledalen 11, Kgs. Lyngby

Her i dag 9. april 2024 er der lagt op til fest i Kgs. Lyngby i forbindelse med letbanens åbning. 

De første 1000 passagerer vil få serveret kaffe og varme kanelsnegle, som bliver leveret af bagere på Frederiksberg og den indre by i København, da bagerne i Lyngby har måttet lukke på grund af vanskelighederne med at få råvarer frem som følge af blokerede veje under opførelsen af banelegemet.

Det vil dog vare lidt, inden der kommer fuld kapacitet på letbanen, idet den italienske leverandør har erfaret tekniske problemer under bygningen af sporvognene og således kun har været i stand til at levere to prototyper, som dog fungerer nogenlunde (bortset fra lidt vrøvl med den automatiske dørlukning og bremserne), og når signalsystemet også kommer i orden i løbet af slutningen af indeværende år eller begyndelsen af det næste, skal letbanen såmænd nok blive en succes.

Der er dog lidt skår i glæden på festdagen, idet det ellers succesrige Lyngby Storcenter har måttet lukke på grund af et stærkt reduceret antal kunder som følge af fortvivlende tilkørselsforhold. Man overvejer nu, hvad centret kan bruges til fremover.

Den samme skæbne er overgået Magasin i Lyngby, men her er der allerede truffet aftale om, at Magasin skal overgå til brug for en statslig institution.

Desværre forlyder det også, at et større antal af de borgere, der bor i de berørte kommuner og herunder naturligvis også i Lyngby, er ret så utilfredse, idet letbanens budget er overskredet med 57.4%, hvilket har medført en ikke ubetydelig stigning i de kommunale skatter.

En del borgere i Kongens Lyngby er dog allerede flyttet til andre og letbanefri kommuner blandt andet som en konsekvens af de umulige trafikforhold, men det må ikke give anledning til bekymrede miner på festdagen.

Det lokale politi er dog mødt talstærkt op bevæbnet med knipler og peberspray, idet man frygter sammenstød mellem letbanetilhængerne og letbanekritikerne, men det har vist sig, at stort set kun tilhængerne er til stede, idet kritikerne stort set alle er flyttet fra området.

Man må således her på dagen konstatere, at letbanefanatikerne har vundet slaget - eller har de?

Publiceret: 09. Februar 2018 16:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område