Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Osmani skulle have tænkt på sten og glashuse i Dyrehavegård-sagen

Bent Tholander, Vintappervej 18, Kgs. Lyngby
Sofia Osmani synes at mene, at andre benytter den nyudkomne bog om Dyrehavegård til at politisere sagen. Måske skulle Sofia Osmani have tænkt på ordsproget om sten og glashuse, før hun kommenterede.

Medlemmer af det konservative parti har været meget aktive både i kampen for at forhindre et udbud af forpagtningskontrakten og senere i forsøget på at ophæve kontrakten med den nye forpagter.

De Konservative har da i høj grad politiseret alle spørgsmål omkring Dyrehavegård også længe inden forpagtersagen. Efter udbuddet opnåede kommunen en cirka fire gange højere forpagtningsafgift, så den tidligere forpagter gennem 23 år har haft en lukrativ aftale. Han er konservativt partimedlem og har været opstillet som byrådskandidat, så man skulle have troet, at de konservative herefter ville holde en lav profil, men sådan gik det ikke.

Bogen bygger i høj grad på gennemgang af præsenterede mails mellem de implicerede parter og andre dokumenter. Interesserede må opfordres til at læse bogen enten gratis på nettet eller køb af papirudgave i boghandel. Så kan man selv vurdere, om den bare kan affærdiges som et partsindlæg.

Men kommunen tabte altså sagen klart ved Landsretten. Det eneste lille figenblad til kommunen var, at man medgav, at forpagterens aftale om hestepolo ikke formelt var i overensstemmelse med kontrakten, da han ikke havde søgt om tilladelse.

Men da polospillet ikke havde generet nogen, og kommunen på det tidspunkt, hvor man ville opsige forpagteren, forhandlede med Novo om salg af de fem ha, striden drejede sig om, kunne det ikke begrunde kontraktopsigelse for gården og de øvrige 100 ha.

Publiceret: 02. December 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt