Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nye Borgerlige ønsker ikke letbanen

Claus Bøgh Svenningsen, lokalformand og kandidat til KB (NB)

Nye Borgerlige ønsker ikke letbanen til Lyngby-Taarbæk.

Debatten om letbanen er vigtig for borgerne i Lyngby-Taarbæk. Det er derfor relevant frem mod det kommende kommunalvalg, at vælgerne ved, hvor de enkelte partier står. Her skal det stå helt klart, at vi i Nye Borgerlige ikke ønsker og aldrig har ønsket letbanen til vores kommune.

Vi ser gerne, at et forslag til en lokal folkeafstemning af letbanen bliver stemt igennem i kommunalbestyrelsen, det vil give borgerne lov til at bestemme, hvordan vores kommune skal se ud fremadrettet.

Der kommer slet ikke til at være tilstrækkeligt passagergrundlag til drift og tilbagebetaling af en letbane på Ring 3. I en af transportministeriets rapporter lyder det, at BRT-busser (BRT-busser har deres egne vejbaner, der er adskilt fra den øvrige trafik) frem for letbanen giver et langt bedre samfundsøkonomisk resultat.

”BRT giver et samlet positivt resultat på hele hovedstadsområdets kollektive trafik på 37 mio. kr., mens letbanen giver et underskud på 23 mio. kr. Udgifter/forrentning af anlægget indgår ikke.”

Letbanen er forældet og forgældet, allerede før den er anlagt, er den overhalet af selvkørende biler og busser. I maj 2017 blev Danmarks første selvkørende bus testkørt på en lukket testbane på DTU. Det giver i vores øjne meget bedre mening at udnytte den eksisterende infrastruktur frem for at genindføre sporvognen.

Nye Borgerlige i Lyngby-Taarbæk ønsker at bevare en kommune med lav og spredt bebyggelse, med grønne områder, ro, fred og frisk luft. Stort set ingen forurenende industri og en sund økonomi.

Publiceret: 23. Juni 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt