Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ny (politisk) kultur i Lyngby-Taarbæk

Mette Bjerg Mortensen, forperson for Alternativet Lyngby-Taarbæk

Tilliden til demokratiet er faldet, og der er behov for nye tanker. I Alternativet Lyngby-Taarbæk arbejder vi for en ny politisk kultur, som skal styrke borgernes mulighed for direkte inddragelse og deltagelse i de politiske processer. Tilliden til demokratiet skal genopbygges med et stærkere demokratisk fundament. Vi ønsker en dynamisk og involverende politisk kultur i Lyngby, hvor det er åbenlyst, at der kommer noget konstruktivt ud af at være en aktiv borger, og at vi alle gennem engagement kan være med til at skabe bedre løsninger for vores samfund.

Kulturpolitikken i Lyngby har fået en del kritik det sidste halve års tid her i lokalavisen. Et af kritikpunkterne går blandt andet på, at de stærke frivillige kræfter inden for kulturen ikke inddrages i de politiske beslutninger. Det vil vi gerne være med til at gøre noget ved.

Kulturen er en uhyre vigtig del af et levende byliv, og den fremmer fællesskab. Godt nok er vi en forstadskommune forholdsvis tæt på København, hvor der er masser af kulturelle tilbud; men den nære kultur er lige så vigtig. For hvor bliver det lokale fællesskab af, hvis vi altid skal tage ind til København for at mødes om kulturen? Desuden er der store grupper - eksempelvis børn og ældre – for hvem afstanden til kulturelle tilbud kan være afgørende for, om man overhovedet kan deltage.

I Alternativet Lyngby-Taarbæk vil vi gerne arbejde for et rigt og alsidigt kulturliv, der kan samle os som borgere. Det kan vi selvsagt ikke klare helt alene, så vi vil gerne kickstarte processen ved at invitere alle interesserede til at deltage i et politisk laboratorium om kultur i Lyngby-Taarbæk. Et politisk laboratorium er blot et inddragende faciliteret møde, hvor vi gennem dialog finder løsninger på problemstillinger. Så kom, og hjælp os med at finde ud af, hvordan vi kan skabe kultur, som får københavnerne til at rejse til Lyngby for en oplevelse. Kan vi f.eks udnytte vores smukke natur bedre i kulturlivet, eller kan vi være den kommune, der gør e-sport og klovnekunst til anerkendt kultur? Arrangementet foregår d. 28/3 kl. 19-21.30 i frivillighuset på Rustenborgvej 2A. Du behøver ikke være medlem af Alternativet for at deltage, alle er velkomne! Tilmeld dig og læs mere på følgende link: billetto.dk/pola-om-kultur-i-lyngbytaarbaek. Der er plads til 45.

I Alternativet tror vi på, at flere ved mere, og vi tror på, at du gerne vil dele dét, du ved med os. I bestræbelsen på at inddrage så mange mennesker i vores debatter og politikudformninger som muligt har vi derfor taget et nyt alternativt værktøj i brug: Appgree!

Med Appgree kan man i en gruppe af mennesker indbyrdes tilkendegive svar på spørgsmål, og indbyrdes i gruppen hurtigt blive enige om, hvilke svar de fleste er tilhængere af.

Jo større gruppen er, jo mere kvalificeret bliver de svar, gruppen i sidste ende vælger som repræsentativt for alle. Vi har oprettet en åben gruppe i Appgree som hedder: “Lyngby Taarbæk Kommune”. Og hvis du f.eks. har en kommentar til spørgsmålet “Hvilke slags kultur tilbud savner du i Lyngby-Taarbæk?”, så download appen “Appgree” eller gå ind på app.appgree.com og deltag med dit svar - eller rate de andres.

Publiceret: 17. Marts 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere