Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nogle gange er status quo at foretrække

Thomas Frederiksen, Kandidat til KB (LA)

Sagen om Lyngby Torv er et skoleeksempel på, at status quo nogle gange er at foretrække – ikke mindst når alternativet ikke er tilstrækkeligt gennemtænkt.

En funktionel (p)plads blev ændret med inspiration fra storbyer, men Lyngby er ikke København – Lyngby er ikke en storby. Bilisterne og de handlende omkring Lyngby Torv blev de store tabere.

Et bredt politisk flertal ønskede i 2011/2012 (V, DF, S, SF), at torvet skulle renoveres. Torvet skulle i højere grad ligne det, vi kender fra storbyerne. Væk med pølsevognen – væk med P-pladserne.

Hos Liberal Alliance har vi hele tiden været modstander af dette projekt, men vi var ikke repræsenteret i kommunalbestyrelsen den gang. Det “nye” torv blev genåbnet i december 2012, og her mere end fire år efter står en gold og (oftest) ubrugt plads tilbage.

De fleste læsere vil kunne erindre tiden før Lyngby Torv fik en såkaldt 'make-over'. Der var, som nævnt, parkeringsplads, pølsevogn og mildest talt mere liv, end vi ser det i dag. Nu debatteres det flittigt, hvordan der igen kommer liv på torvet, og lokale ildsjæle har heldigvis taget initiativ hertil – tak for det.

Dog er der den krølle på historien at letbanen – ikke mindst i anlægsfasen – kommer til at påvirke Lyngby Torv.

De største tabere i dette politiske eksperiment er ubetinget bilisterne og de handlende omkring Lyngby Torv. Deres (kunders) situation gik fra ondt til værre – der var, og er, i forvejen stor mangel på P-pladser i bymidten, og derfor var det ærgerligt, at man træk udviklingen i den forkerte retning.

Læren af alt dette er først og fremmest kontekst. Lyngby er ikke nogen storby, men et regionalt handelscentrum, hvor mange kunder kommer til udefra – en stor del i bil. Parkeringspladser er derfor et yderst vigtigt parameter, når der skal træffes beslutninger om ændringer af bymidten. I dette tilfælde havde status quo været at foretrække.

Publiceret: 19. April 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere