Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej tak til en spøgelsesby

Magnus Von Dreiager, Hummeltoften 28, 2830 Virum

Det er dejligt at se mine tidligere debatindlæg omkring byggeriet ved Plantedirektoratet i Sorgenfri har skabt debat, men det ville være at foretrække, at det var en saglig debat, hvor der ikke bliver lagt ord i munden på mig, som jeg aldrig har sagt. Vores by har ganske enkelt fortjent bedre.

Der skal selvfølgelig ikke ungdoms- og studieboliger til Sorgenfri for enhver pris. Ørestaden med dens tårnhøje bygninger skal som tidligere skrevet ikke til kommunen. De nuværende planer er ambitiøse og rækker en tiltrængt hånd ud til alle de unge, samtidig med de grønne arealer er i fokus. Projektet vil i høj grad passe ind i det grønne område, som vi ynder at kalde vores kommune. Bygningshøjden bliver desuden varierende, og det højeste punkt vil heller ikke komme i nærheden af højhusenes cirka 42 meter. Hvis vi får proportionerne på plads, er der faktisk god grund til at være særdeles glad for planerne om byggeriet.

Microsofts bygning på Kanalvej bliver kaldt et monstrøst mausoleum, uden der er grundlag for det. Jeg kender i hvert fald ikke til, at der skulle ligge nogle døde mennesker begravet i bygningen, og rent højdemæssigt ligner bygningen også, hvad man ser hos Lyngby Storcenter og BRF Kredit lige på den anden side af vejen.

Derudover beskyldes jeg for at opføre mig ganske mere radikalt. Det må stå for egen regning, men så kan det passende konkluderes, at størstedelen af kommunalbestyrelsen er det samme, og der står jeg alligevel af. Det glæder mig derimod, at der er bred politisk opbakning til dette spændende projekt. Et projekt, der kan være med til at så et frø for et godt og stærkt Sorgenfri for fremtiden og lade handels- og bylivet blomstre i byen med nogle nye unge tilflyttere, ligesom en mindre andel seniorboliger også er en del af planerne.

Det fremstilles som om, at jeg vil ødelægge Sorgenfri. Dette kunne ikke være mere forkert. Jeg koncentrerer mig om at kunne give et bedre Sorgenfri videre til den næste generation, og det sker ikke ved bare at lade stå til, for så ender Sorgenfri som en spøgelsesby, og det kan ingen være interesseret i. Uden udvikling ender Sorgenfri med afvikling. Jeg er dermed netop helt på linje med den konservative tilgang, om at forandre for at bevare. For at bevare et Sorgenfri med butikker, pæne omgivelser, liv og en S-togs station, er det netop nødvendigt, at flere flytter til bydelen. Jeg er glad for, at den generelle stemning peger i netop den retning.

Publiceret: 17. Februar 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere