Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Nej, redaktør Schmidt, vi trænger til en blomstrende debat - Redaktøren svarer

Lotte Haubroe, Hestegangen 7, Kgs. Lyngby
Kære redaktør. Du taler i lederen i avisen 20. november om, at vi har behov for ro over land, at debatten skal nedtones og at Lyngby og omegn har brug for samling. Nej, redaktør, jeg synes ikke, debatten skal nedtones. Debatten skal fremmes, og vi borgere skal kunne lade meningerne brydes og få vores stemmer hørt.

Debatten i forbindelse med valgkampen har kørt vildt og engageret på møder, i din avis, på sociale medier o.lign.

I lederen nævner du, at den nye bog ”Kampen om Dyrehavegård” bekostet af en privat borger ikke var ”timet”. Men den gav i hvert fald stof til artikler i samme udgave af avisen, hvor tre oppositionspolitikere kritiserer kommunens behandling af gårdens forpagter. Det havde vel hverken du eller de tre kritikere gjort uden bogen?

Beklageligvis svarer den angrebne part, borgmester Sofia Osmani, undvigende og forholder sig ikke til den konkrete kritik, de tre oppositionspolitikere rejser.

Det kritiserede forhold stammer tilbage fra 2014 og handler om, hvorfor borgmesteren/forvaltningen fremturer med at forsøge at overdrage noget af Dyrehavegårdforpagterens lejemål til andre borgere, vel vidende at den manøvre ikke er lovlig.

Der er rigtigt mange andre spørgsmål i Dyrehavegårdsagen, vi trænger til at få svar på. Helt grundlæggende er det fortsat et mysterium, hvorfor et flertal i kommunalbestyrelsen går all in for at fordrive den ny forpagter fra gården. Der er klaget til Statsforvaltningen, anlagt retssager, foretaget politianmeldelser mv. En uro, der i hvert fald ikke har gavnet bevaring og udvikling af hesteaktiviteter i kommunen.

Socialdemokrater og SF bør også redegøre for deres motiver og rolle i det lange forløb, som har kostet både forpagter og os skatteborgere dyrt.

Valgkampsdebatten har, som du nævner, i noget omfang raset lovligt vildt og voldsomt på sociale medier. Og her kan det lige som til valgmøder og i kampagnematerialer være svært at skelne flæsk fra substans. Betænkeligt, at debatten foregår vildt - ja, men en udvikling, vi næppe kan bremse og højst prøve at styre. Under valgkampen har jeg har fulgt nogle debattråde, hvor gruppeadministratorerne gør sig umage med at styre og debattørerne holder hinanden lidt i ørerne, så debatten bliver ordentlig og tilnærmelsesvis konstruktiv.

Så støt hellere den bramfri, vilde, morsomme, hidsige og konstruktive debat og bor efter fyldestgørende svar.

Redaktøren svarer:

Kære Lotte Haubroe.

Du misforstår mig godt og grundigt og tillægger mig udsagn og holdninger, jeg ikke er kommet med.

Jeg har aldrig været talsmand for, at vi ikke skal have en blomstrende debat. Jeg har ikke slået på tromme for, at debatten skal nedtones – andet end, at det vil være rigtig rart, konstruktivt, hvis skingerheden aftager. Jeg står ved, at jeg tager afstand fra den personlige, usaglige, skingre og alt for hårde debat.

Jeg står ved, at jeg personligt synes, at uenighed og saglighed bør følges ad.

Men lad være med at pådutte mig holdninger, jeg ikke har. Det er ikke rimeligt.

På Det Grønne Område synes vi, at en blomstrende, lokal debat er livgivende for avisen og for kommunen. Den kunne vi aldrig finde på at bremse. Men vi ser meget gerne en god, respektfuld og saglig tone helt uden skingerhed, løgn og tilsvining af dem, man er uenige med.

Lars Schmidt, redaktør,

Det Grønne Område

Publiceret: 25. November 2017 15:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område