Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Naboer støtter planerne for Trongårdens Byområde

Jan Hansen, Jacob Johsen og Annette Hartung
Som formænd for grundejerforeningerne Trongården, Hvidegårdsparken og Fortunvænget, alle nær ’Trongårdens Byområde’ (mellem Trongårdsskolen og Klampenborgvej), undrer vi os såre over tidligere borgmester Søren P. Rasmussens (SPR) udtalelser til ’Det grønne Område’ 11. juli 2017.

Her protesterer SPR, der nu er gruppeformand for Venstre i kommunalbestyrelsen, mod det netop afsluttede salg af arealet til ELF Development, som etapevist vil opføre 244 nye ejer- og lejeboliger i forskellige størrelser. Han citeres blandt andet for følgende: ”Vi har haft en fantastisk dialog med borgerne i området og er kommet frem til, at nej, vi skal ikke udvikle det område” og ”Vi ønsker at bevare det grønt til fremtidige generationer”.

SPR erkender, at det er stik imod Venstres tidligere planer om at bygge mest muligt på Dyrehavegårds marker – stort og tæt uden hensyn områdets karakter eller kommunens grønne image.

Det er selvfølgelig helt OK at skifte holdning. Vi må bare protestere mod, at SPR får det til at se ud, som om han har borgerne i området bag sig.

Vi argumenterede kraftigt imod Venstres store og ufølsomme byggeplaner, som heldigvis blev skrinlagt til fordel for en aftale, som indebærer, at der må bygges til Novozymes og på Trongårdens Byområde – hvorefter resten af Dyrehavegårds marker skal forblive grønt område de næste årtier.

Vi er meget tilfredse med denne aftale og har siden kommunalvalget i 2013 koncentreret os om at holde dialog med Borgmester og Viceborgmester. De har lyttet til os og kæmpet sammen med os for at få en bebyggelsesprocent på 1/3 af det, som forslaget til kommuneplanen indeholdt. Og de fik det igennem. De fastholdt boliger, hvor planen ellers var erhverv og boliger. I det hele taget har de forsøgt at begrænse bebyggelsen og holde området grønt.

Når der nu engang skal bygges på Trongårdens Byområde, så mener vi umiddelbart, at ELF Developments planer for kommende boliger er en god løsning, som kan give Lyngby-Taarbæk nogle eftertragtede boliger til en blandet beboerskare. Vi vil selvfølgelig følge planerne nøje og ser frem til fortsat godt samarbejde med bygherren og kommunen - også vedrørende de trafikale udfordringer. Så alle får det bedst mulige resultat.

Publiceret: 20. Juli 2017 12:46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere