Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Når ældreplejens kørelister er så lange som bonruller

Peter Winding, Toftebæksvej 19D, 1. th., Kgs Lyngby
Her i vores lille kommune har vi masser af underholdning i de lokale medier. Ikke mindst når borgere og politikere påtager sig opgaven med at redefinere begrebet velfærd. I en samfunds økonomisk forstand er velfærd et spørgsmål om fordeling af goder til det fælles bedste. Altså, hvad får flest mulige mennesker ud af de fordelte goder. Det er således ikke et spørgsmål om den enkelte borger, men om fællesskabet. At fællesskabet skulle nyde bedre af, at den enkelte får mere til sig selv, må siges at være en kende polemisk.

Derfor hedder det som bekendt et velfærdssamfund. Ikke et “individfund”. Begrebet er altså kontekst afhængigt. I den aktuelle debat om velfærd bør man derfor fare med lempe med hensyn til at redefinere begrebet for egen skyld, idet det fordrejer forståelsen.

I de senere år har den politiske højrefløj haft succes med fortællingen om et samfund, hvor den enkelte bliver rigere, og at der dermed skabes velfærd for alle.

Ved nærmere eftersyn må man dog konstatere, at de offentlige institutioner lider under et benhårdt økonomisk pres, at borgere oplever de fælles goder presset i bund til et niveau, som efterlader rigelig plads til forbedring.

Forældre bør spørge sig selv, om de i virkeligheden mener, at det er ok, at deres små børn gennemgår dage med kun sporadisk kontakt til en voksen, som i bedste fald er fortravlet? Eller om det er fint, at deres skolebørn skal gå hjem med ondt i maven, fordi de ikke fik ordnet konflikten henne i skolen, idet der ikke var nogen til at hjælpe dem?

Er det velfærd, at enkelte har råd til købe sig lektiehjælp, mens andre må nøjes med en fortravlet lærer, som er presset ud over sin formåen, når opgaverne hober sig op?

Er det velfærd, at ældreplejens kørelister er så lange, at man kan bruge dem som bonruller i Netto?

Publiceret: 07. Oktober 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt