Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere venlig overfor erhverv

Ole Holtz-Nielsen, kandidat til KB (V)

Lyngby-Taarbæk skal være mere erhvervsvenlig.

Sidste år i oktober kunne vi konstatere at Lyngby-Taarbæk på bare et år var faldet fra en 18. plads til nummer 42 på Dansk Industris liste over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Nu kan vi så med beklagelse konstatere, at Dansk Byggeris årlige opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed placerer Lyngby-Taarbæk på en 89. plads og dermed blandt de 10 dårligst placerede kommuner i Danmark.

Det er især skatter, afgifter og den kommunale sagsbehandling, hvor Lyngby-Taarbæk fejler fælt. De direkte skatter og afgifter fra virksomhederne bidrager ikke særlig meget i kommunens budget, så en reduktion kan vi sagtens finde. Vi skal foretrække, at indkræve færre skattekroner fra flere virksomheder frem for at beskatte de nuværende virksomheder og borgere hårdere for at få den kommunale økonomi til at gå op.

Det er flere gode grunde til, at vi i Lyngby-Taarbæk arbejder positivt for og med virksomhederne, så vi ikke alene kan bibeholde arbejdspladser i kommunen, men forhåbentlig også får flere arbejdspladser til kommunen.

Det er på flere måder en gevinst, når det voksende antal borgere i kommunen kan finde arbejde lokalt. Der spares både tid og penge ved mindre transport, ligesom det også miljømæssigt er en gevinst.

Endelig er arbejde grundlag for en god økonomi, både i de private hjem og kommunalt.

Publiceret: 28. Juni 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt