Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mere værdig ældrepleje - hvem skal forestå den?

Morten Kirk Binns, kandidat til KB (V)
Om ikke så længe vil man tage det første spadestik til endnu et plejehjem i Lyngby Taarbæk, og hvem vil benægte, at med til værdig ældrepleje hører sig nogle gode fysiske og funktionelle rammer.

Men hvad med personalet, der skal varetage borgerens ve og vel, for som det ser ud nu, så kan det nye plejecenter på Chr. X allé kun driftes ved hjælp af en massiv vikarindsats, og vikarenes indsats må jeg indskyde, er aldeles kærkommen, idet alternativet er, at de ældre ingen hjælp får og det faste personale skal løbe meget stærkere.

I skrivende stund søger man i Lyngby Taarbæk kommune syv fuldtidssygeplejersker, seks sosu-assistenter, en enkelt sosu-elev og et ukendt antal vikarer/afløsere til kommunens plejecentre og hjemmeplejen. Sygefraværet blandt kommunens plejepersonale er på 6,3 procent, og der var i 2016 en afgang af 46 medarbejdere i plejesektoren.

Vi skal i Lyngby Taarbæk kommune gøre det attraktivt at være ansat, vi har de grønne områder, vi har mad fra bunden, vi har gode fysiske rammer, men vi skal give plejepersonalet mere ansvar, vi skal anerkende deres indsats, ja, vi skal i det hele taget kræse om det personale, der varetager og gør vor sidste tid på jord værdig, og holder os i hånden når vi drager hinsides.

Publiceret: 12. Juli 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere