Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: MAT er lidt ligesom Frømandskorpset

Morten Kirk Binns, kandidat KV17 (V)
Danmark og Søværnet har Frømandskorpset, en af landets militære eliteenheder, der opererer i små grupper, til vands, til lands og er uddannede til at løse alle slags opgaver, ofte under vanskellige forhold.

I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi MAT (Mobilt Akut Team) - en lille enhed bestående af helt almindelige sygeplejersker, der med få midler og sparsomt udstyr udbreder mest mulig service, sygepleje, ekspertise og ’værdig ældrepleje’ til kommunens borgere og som fantastisk supplement, sparer kommunen mange millioner på dyre, unødvendige og opslidende hospitalsindlæggelser.

MAT har brugt de sidste snart fire år på at udvikle sig fra ingenting til det, de er i dag - almindelige sygeplejersker, der brænder for deres fag og for fortsat udvikling.

De er kendte af hjemmeplejen, på plejecentrene og har et glimrende samarbejde med kommunens praktiserende læger, og selv lægerne ansat ved akuttelefonen 1813 har tillid til, at MAT sagtens kan varetage selv meget syge Lyngby-Taarbæk-borgere.

Der er så uendelig meget potentiale i MAT og med få midler, et kig til telemedicin og andre tiltag, ville man på få år stå med Danmarks bedste og mest effektive Mobile Akut Team, og det er selvfølgelig tanken, at MAT skal udvide sin patientgruppe og faktisk varetage alle Lyngby-Taarbæk-borgere, når egen læge er gået hjem.

I skrivende stund forhandler man om at sammenlægge MAT med nabokommunernes Akut Teams som for tiden ikke helt eksisterer.

Venstre er selvfølgelig fortaler for et godt samarbejde på tværs af grænserne, men ikke hvis det på nogen måde forringer vores eget tilbud, og det synes helt uundgåeligt, eftersom Lyngby-Taarbæks MAT har udviklet sig stødt de seneste fire år, og de andre starter helt forfra.

Publiceret: 06. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt