Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Mange tak til Henrik Brade

Lars-Eric Foldager, Vinkelvej 12 C, Kgs. Lyngby

Jeg henviser til Henrik Brades debatindlæg i Ugebladet 15. juni, hvori Hr. Brade blandt andet skriver:

“Borgermødet er planlagt som en service overfor borgere, der er forvirrede over de mange myter og hele eller halve sandheder om letbanen, der har præget debatten, ikke mindst her i DGO.”

Jeg tillader mig at tillægge følgende betragtning: Aldrig har samtlige kommunalpolitikere skabt så megen forvirring og mistillid ved ikke at evne at fremlægge ærlige og nøjagtige svar på de mange spørgsmål, og dermed mane mange myter i jorden.

Vi hører svimlende tal for både tilkøb og ledningsomlægninger i Lyngby-Taarbæk. Via kommunens hjemmeside har jeg dog kun fundet frem til ni tilkøb til letbanen, hvortil Lyngby-Taarbæk Kommune skal svare sin del af disse omkostninger. Kommunen skal betale cirka 355 mio. for sin del af tilkøb. Flere af priserne for tilkøb deles også med regionen og staten. Tal for ledningsomlægninger forefindes ikke.

Desværre får vi på halvdelen af letbanens forløb gennem Lyngby ikke rillespor nedlagt i vejbanerne; men ballasterede 'togbanespor' lagt i skærver med sveller og skinner oven på de tidligere vejbaner.

Hele letbaneprojektet skal financieres med måske fire procent lån med en løbetid på 40 år. Jeg tør ikke nævne, hvor stort afdrag og renter løber op i årligt, og ikke at forglemme det budgetterede årlige indtægtsunderskud på letbanedriften - kun én ting er sikkert; vi får et skattesmæk, så det basker!

Jeg håber, at kommunalbestyrelsen på dens udflugt til september til Aarhus letbane bemærker skoven af højspændings-elmaster til sporvognene, samt hvor meget biltrafikken lider, da man ikke har rillespor på hele strækningen.

Nysgerrige kan på internettet se mange billeder fra Aarhus med letbanemaster og ballasterede spor.

Publiceret: 22. Juni 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt