Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Man skal ikke tro på alt, man læser - redaktøren svarer

Leif Luxhøj, fællestillidsrepræsentant, Lyngby-Taarbæk Kommune

DGO har med deres nye redaktør valgt en noget anden stil end tidligere.

Nu bruges der gang på gang lederplads til at give gode råd til kommunen som offentlig myndighed. Det kan godt være, det undrer Det Grønne Område, at man ikke har haft den ene sag efter den anden i vores kommune med snyd og bedrag eller andre kriminelle forhold, men sådan er virkeligheden.

Selv om kommunen er en meget stor arbejdsgiver, og der i løbet af et år er mange forskellige ansatte ind og ud, så har vi ikke haft ansatte eller ledere, som bliver hentet på bopælen af politiet.

Jeg ved godt, at der i den private sektor fra tid til anden sker dybt kriminelle ting, såsom i banksektoren. Men de forhold var jo ikke blevet opdaget, selv om der var revision på regnskaberne m.v.. Derfor, lad være med at tro på at hemmelige postkasser, hvor vi som ansatte kan aflevere vores viden, har nogen gang på jorden.

Hvis man politisk pludselig har fået mange penge, kunne vi godt bruge nogle flere midler til arbejdet med at styrke arbejdsmiljøet rundt omkring samt arbejdet med at nedbringe sygefraværet og årsager hertil.

Det ville mange ansatte være glade for. Arbejdsmiljøer betydet bare alt på en arbejdsplads - godt arbejdsmiljø givet glade ansatte med lavt sygefravær til gavn for de mange borgere, som er afhængige af hjælp fra det offentlige.

Men arbejdsmiljø og sygefravær er nok ikke lige så spændende som en hemmelig tjeneste i kommunen, som i ly af natten får anonyme henvendelser, som offerets, er meget svære at arbejde med - det er der faktisk også skrevet rapporter om, dette kompleks.

Avisen svarer:

Kære Leif Luxhøj.

Tak for dit indlæg, som virkelig gør mig nysgerrig. For jeg kan ikke helt gennemskue dit ærinde her. Jeg tænker, at du egentlig bør være repræsentant for medarbejderne i kommunen og kæmpe og slås for deres ytringsfrihed, men i stedet virker det lidt, som om du er arbejdspladsens repræsentant.

Og så lyder du som en, der virkelig trænger til at få pudset læsebrillerne. Eller måske få nogle helt nye?

Helt ud af den blå luft skyder du Det Grønne Område i skoene, at vi beskylder kommunen for snyd, bedrag og andre kriminelle forhold. Det gør vi ikke. Overhovedet.

I min kommentar gjorde jeg mig faktisk rigtig umage for flere gange at understrege, at vi ikke på nogen måde skyder på forholdene i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Sagen om en whistleblowerordning er udelukkende rejst på det principielle plan - med udgangspunkt i forskning om, at de offentligt ansattes ytringsfrihed fra år til år bliver mere og mere begrænset.

Som jeg læser dit indlæg, står du mere på vagt for at fastholde en begrænsning af ytringsfriheden for de medarbejdere, du repræsenterer - frem for at kæmpe for den. Det undrer mig.

Lars Schmidt, redaktør,

Det Grønne Område

Publiceret: 17. Februar 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere