Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Måske kender du også denne familie

Ole Mathisen, Høtoften 20, Virum
Måske kender du denne familie, eller måske har du hørt om den. Den består, som så mange andre, af mor, far og to børn, en i daginstitution og en i folkeskolens yngste klasser.

Familien flyttede til det grønne område, nærmere bestemt et rækkehuskvarter som de er flest, i Virum for lige godt et år siden. Historien var den velkendte, at lejligheden lige på den anden side af kommunegrænsen i Vangede var blevet for lille, og nu var der så plads i økonomien til et mindre rækkehus, ovenikøbet i det attraktive grønne nord. Men så begyndte overraskelserne ellers at komme.

Det gode og hyggelige nærbibliotek, som de var vant til fra Gentofte kommune, fandtes ikke i bydelen Virum-Sorgenfri, på trods af et højt indbyggertal netop her. Yngstebarnets nye daginstitution var bemandet med gode og behjertede voksne, men de fysiske rammer, bygningerne, ja de ’hang nærmest i laser’. I løbet af skoleåret fandt familien ud af, at Lyngby-Taarbæk var ved at lukke skoletandklinikkerne, så planen var, at alle skolebørn fremadrettet skulle frekventere bare en tandklinik. I Lyngby. Familien havde hørt om den hyggelige Lyngby Havn, så den blev målet for en tur den første sommer. Vejen dertil var en skuffelse, med elendigt holdt stisystem, ukrudt og vildtvoksende buske. Dertil dårlig vejbelægning og bedagede og nedbrudte skilte. Og jo, Lyngby Havn er en perle, men som så meget andet i Lyngby-Taarbæk Kommune i elendig stand. Men den kedeligste overraskelse kom først i efteråret.

De fleste af de cirka 50-60 rækkehuse på vejen havde for længst lagt adskillige kvadratmeter til boligen ved en enkel og simpel udbygning af tagetagen. ’Vores familie’ fandt efter nogle måneder ud af, at der var luft i økonomien til at foretage den samme udbygning. Med det nødvendige banklån i hus burde det vel så være et spørgsmål om at finde det rette firma til opgaven. Men nej! På trods af, at ombygningen var ’kendt stof’ – den var tidligere foretaget på mere end 90 procent af de fuldstændig ens huse på vejen – skulle kommunen bruge mere end syv måneder på at udstede en byggetilladelse!

Ingen i den kommunale forvaltning havde åbenbart fantasi til at forestille sig, at puklen af ventende sager kunne nedbringes, hvis man ekspederede de simple, nemme og velkendte opgaver i en fart! Forespørgsler til andre kommuner viste, at tilsvarende tilladelser de fleste steder blev ekspederet på tider mellem et par dage og cirka fjorten.

Kære medborger, mon du kendte familien eller har du hørt om noget lignende? Og kan det virkelig passe, at virkeligheden skal være sådan i Lyngby-Taarbæk?

Publiceret: 31. August 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt