Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lyngbyborgere har brug for boliger, ikke pladderhumanistisk tankegang

Robert Cole, Lundtofteparken 7, 1., 2800 Lyngby

Medlemmer af det Radikale og SF i Lyngby har tilsyneladende sat sig for, at alle lejlighedskvarterer i Lyngby skal ligne Vollsmose i Odense eller Gellerupparken i Århus.

Boligløse Lyngbyborgere kan ikke trøste sig ved, at der ikke er kommet så mange flygtninge til landet som spået, for dem så er der kommet nok til Lyngby.

Dorete Dandanell, SF, udtaler, at de har spurgt forvaltningen i Lyngby om, hvorvidt Lyngbyborgere er skubbet bag i boligkøen, og at dette ikke skulle være tilfældet. Her udstiller SF helt tydeligt, at de ikke har kontakt med virkeligheden i Lyngby. I stedet for at spørge forvaltningen, så skulle SF kigge på boligselskabernes ventelister, hvor borgere, som har stået nr. 1 og 2 på ventelisten, nu pludselig står nr. 20 eller længere tilbage. Ventelister, som de har betalt for at været skrevet op på i ti år eller længere, uden udsigt til at få en bolig - og med SF og Radikales holdning, så sker det nok aldrig.

Det undrer mig at forvaltningen har givet SF indtryk af, at der ingen boligproblemer er i Lyngby. Jeg har talt med mange Lyngbyborgere, som har forsøgt at få forvaltningen til at hjælpe sig med at få en bolig, fordi de af en eller anden grund er kommet ud for forhold, som har gjort dem boligløse. Forholdene kan være økonomiske, sygdomsmæssige eller den kendsgerning, af man må gå fra hinanden, og endelig at man er blevet så gammel,at man gerne vil flytte fra reden. De fleste bliver af forvaltningen mødt med den løsning, at de kan flytte på herberg.

Så selvom de Radikale ikke mener at seks ekstra flygtninge er noget problem, så er det et problem for de Lyngbyborgere som bliver skubbet længere væk fra en bolig. Men hvis Henrik B. Johansen fra de Radikale mangler indkvarteringsmuligheder for seks flygtninge, så har kommunen tilfældigvis et næsten tomt hus på Ravnholmvej 9C og 9D, som kommunen ejer, og som før har huset Lyngbyborgere. Det er ikke luksus, men der bor trods alt nogen i et af lejemålene.

Lyngbyborgere har brug for boliger i Lyngby, ikke pladderhumanistisk tankegang. Så kære politikere, kæmp for det i stedet.

Publiceret: 16. Februar 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt