Foto: Ole Mathiesen
Foto: Ole Mathiesen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lyngby-Taarbæk, skiltning og infrastruktur

Ole Mathiesen, Høtoften 20, Virum

I DGO16.5 var der et indlæg af Janik Frithioff om kommunens rent ud sagt elendige skiltning. I min computer lå på forunderlig vis, nedenstående indlæg klar til deling med avisens læsere.

Så længe nogen kan erindre, har skiftende lokalpolitikere lovprist vores lokale natur og miljø, ja ikke så få har nærmest taget vores naturgivne værdier til indtægt for deres egne fortræffeligheder og politik. Men der er altså ting, der halter, som skal holdes ved lige, og som ikke bare år ud og år ind kan negligeres. Naturen, f.eks. i form af Mølleåens blå bånd, skal plejes og hjælpes for at være i top, men det skal andre områder, f.eks nogle af de menneskeskabte, også. Lyngby-Taarbæks infrastruktur for så vidt angår skilte hænger bogstavelig talt i laser.

Gå selv en tur ud og se - det er ganske vist. Alle vegne.

Én ting er, at masser af skilte, det være sig vejskilte, kilometerangivelser og også alle mulige andre skilte, nemt ville kunne shines op med noget sæbevand (evt. algerens) og noget knofedt, men noget helt andet er, at hele kommunens skiltekultur ville have fantastisk godt af en tilbundsgående renovering/fornyelse. Lad os forskønne og forny byen, så forslag følger her:

De oprindelige rent kommunale skilte som vejnavne, henvisninger og stedsangivelser m.m., findes, hvis man ser lidt efter i op til 3-4 'generationer'. Visse steder kan man finde meget gamle skilte, som nok simpelthen er blevet overset. Men dem, der er flest af, de grå-sorte vejnavnsskilte, de har det ikke godt.

Nu kan smag jo som bekendt ikke diskuteres, men jeg synes ikke, de er pæne. Hvad der derimod godt kan drøftes er, at skiltene rigtig mange steder er rustne, forfaldne og ulæselige. Jeg vil tro, at det rent økonomisk vil blive en større omgang, men alligevel vil jeg foreslå, at man starter en gennemgribende fornyelsesproces. Og at bruge kommunens/borgernes penge på fornyelse og forskønnelse af vores daglige miljø, er vel egentlig ganske prisværdigt og dadelfrit? Vores nuværende skilte består af en form for emaljering monteret på en svejset ramme – og det betyder blandt meget andet, risiko for rust og tæring. En langt bedre løsning, og jeg skal nedenfor fortælle, hvor det allerede kan ses, vil være skilte af typen, som vi i mange år har kendt fra kilometerangivelser til bestemte destinationer (de rød-hvide). Tag til Aarhus eller såmænd bare til nabokommunen Gladsaxe. Her kan inspirationen hentes. Skiltene sidder på en solid galvaniseret ramme, de er tydelige, de findes i forskellige størrelser (alt efter pågældende vejs vigtighed), og skriften er forbilledlig tydelig. I Gladsaxe er det hvid skrift på blå baggrund, mens det i Aarhus er hvid baggrund, blå skrift og blå ramme om skriften. En flot løsning i Lyngby-Taarbæk kunne f.eks. være hvid baggrund, grøn skrift og grøn ramme. Er du i tvivl om rigtigheden af ovenstående, ja så skal du bare begive dig ganske kortvarigt væk fra din bopæl. De grimme eksempler vil springe dig i øjnene som maj måneds blomster på et æbletræ.

Publiceret: 19. Maj 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere