Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lyngby-Taarbæk Kommune kan nu forsikre frivillige

Af Dorete Dandanell, M-KB (SF)

Kommuner og regioner må fra 1. juli 2017 forsikre frivillige. Det er sket med en ændring af Serviceloven.

Det er en rigtig god ting for alle de frivillige i Lyngby-Taarbæk Kommune og alle de andre kommuner, at kommunerne og regionerne nu må tegne en tegne en ulykkes- og ansvarsforsikring for borgere, der yder en frivillig indsats.

Dermed har kommuner og regioner mulighed for – men ikke pligt til – at forsikre frivillige, så de er dækket, hvis de kommer til skade eller påfører skade som en del af deres frivillige arbejde, for eksempel når de kører ældre plejehjemsbeboere på bustur ud i naturen.

Den lovændring vil berøre rigtig mange mennesker, for 43 procent af danskerne udfører frivilligt arbejde. De danske kommuner har hidtil ikke, ifølge Statsforvaltningen, måttet tegne en ansvars- og ulykkesforsikring for de frivillige. Ifølge Statsforvaltningen var det en økonomisk begunstigelse af den enkelte borger.

Det her gør det lettere at blive frivillig. Det er en stor hjælp til frivillige og kommuner for at skabe et ligeværdigt samarbejde. Når du er borger i byen og gerne vil indgå i relationer og gøre en indsats, så har det været ret absurd, at vi som kommune ikke har kunnet forsikre de frivillige.

Så nu er vejen banet for at udvikle en anvendelig forsikringsordning som en integreret del af Lyngby-Taarbæk Kommunes frivillighedsstrategi.

Publiceret: 04. Juli 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt