Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lykkens Gave skal gå til de ældre – som oprindeligt tiltænkt

Inge Sandager, kandidat KV17 (V)
Lykkens Gave blev i sin tid tiltænkt de ældre, så de kunne nyde deres livs efterår i smukke omgivelser. Det er ret og rimeligt, at bygningen benyttes til det igen.

Jeg kan ikke komme i tanke om noget mere naturligt, end at omdanne Lykkens Gave til seniorboliger. Opgaven er lige til højrebenet - langs Mølleådalen i det naturskønne Fuglevad ligger Lykkens Gave, der kun er et minuts gang til Grisen. Et stop og så er man i Lyngby centrum.

Bygningen, der er over 100 år gammel, er opført i historicistisk stil med barok-elementer, udsmykninger og valmet tag. Ikke overraskende er den klassificeret som bevaringsværdig i klasse 3. Det er med andre ord en sand perle for Lyngby-Taarbæk, der bør omdanne bygningen til lejligheder og fællesareal for seniorer. På det 12.500 kvadratmeter store grundareal kan der opføres selvstændige boliger, hvor ældre kan nyde deres otium. De får mindre have at passe, hjælp og socialt samvær lige ved hånden.

Set i lyset af det stigende antal danskere over 65 år og den øgede interesse i ældres boligformer, er det oplagt at omdanne Lykkens Gave og lignende bygninger til seniorbofællesskaber. Det vil fremme livskvaliteten for de ældre, og så er det derudover også til gavn for kommunen. Eksempelvis vil mindre transporttid for omsorgspersoner, idet ældre nu bor tættere på hinanden, sænke udgifterne. Faktisk viser tal fra RealDania, at de ældres træk på offentlige udgifter vil blive op til syv gange lavere som følge af initiativer som disse.

Der er derfor mange gode grunde, men det betinger, at Lykkens Gave anvendes til seniorbofællesskab. Til gavn og glæde for de ældre, som stedet var tiltænkt.

Publiceret: 14. November 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu