Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lundtofteparkens placering på ghettokriterierne

Karl-Henrik Baum, Lundtofteparken 50, Kgs. Lyngby
Så er jeg vist nået til vejs ende vedr. Lundtofteparkens aktuelle placering på de fem ghettokriterier. Jeg har været rundt om kommunen, Samvirke, Styrelsen for Trafik, Byggeri og Bolig, ministeriet og nu senest Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik vil gerne udføre en data kørsel på Lundtofteparken. Men det er kompliceret og koster mere end 50.000 kr. Deres Consulting afdeling vil være vilde med opgaven, men prisen er nok lidt i overkanten.

Forklaringen på prisen er, at Danmarks Statistik leverer rådata til Trafik, Bygge og Boligstyrelsen. Eller rettere, de har købt sig adgang til disse data. Men alle formler for beregning mv ligger i styrelsen. Derfor skulle Danmarks Statistik starte helt forfra, og det koster.

Hvad er så konklusionen? Vi må leve i lykkelig uvidenhed om Lundtofteparkens placering på ghettokriterierne indtil den dag (som forhåbentlig ikke kommer), hvor Lundtofteparken officielt udnævnes til en ghetto ved at optræde på ghettolisten.

Er vi tæt på eller langt fra? Hvordan har udviklingen været de sidste fem-ti år? Det kan man ikke få at vide.

Og dog - en indikation af beboersammensætningen kan man få i Landsbyggefondens socioøkonomiske data for almene bolig foreninger. Medlemmer af afdelingsbestyrelsen og Samvirkes ansatte har adgang hertil.

Et opslag ville tage mindre end fem minutter, og så er det gratis. Problemet er blot, at de der har mulighed for log-in ikke har lyst hertil, og ihvertfald slet ikke vil dele informationen med os andre.

Hvorfor er det mon sådan?

Publiceret: 12. Oktober 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere