Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Løgnens bannerførere

Jens Haugaard c/o Bethke, Gleimstrasse 18, SF3 10437 Berlin

Kære Torben Pedersen.

Tak for dit meget lange indlæg d. 27.april, som jeg vil gætte på har taget dig lang tid at skrive.

Indledningsvis vil jeg gøre dig opmærksom på, at det – af flere årsager – ingenlunde er min intention at svare dig på de spørgsmål, du stiller i DGO vedr. letbanens samfundsøkonomi og samlede anlægsomkostninger. De har allerede været fremlagt af mere kompetente personer, end du og jeg, men jeg kan da henlede opmærksomheden på, at den interne rente i projektet er positiv (i modsætning til de gamle tal fx produktivitetskommissionen havde at arbejde med); se dinletbane.dk eller ft.dk

Det er følgelig heller ikke min intention at være i dialog med dig. Årsagen er simpel: Mod faktaresistens er al dialog forgæves - jeg diskuterer jo heller ikke med min grammofon. Selv om de oplysninger du efterspørger ligger frit tilgængelige, er det fra en lille gruppe nidkære modstanderes side tilsyneladende blot ønsket at holde gryden i kog og fylde offentligheden med så mange usandheder om projektet som muligt.

Netop dér har du min intention: At påvise løgn, vås, uredelighed og idioti med det klare formål, at så mange som muligt får øjnene op.

Og det er præcis det, jeg har gjort ved d. 6.april her i DGO offentligt at dokumentere, at det du skrev i dit brev til Bygge- og Transportudvalget, var usandt. Når man efterlyser saglighed, er det en god ide at starte med sig selv, og så kan jeg jo ved samme lejlighed påpege, at det, du citerer dig selv for i DGO d. 28. april, heller ikke er i tråd med indholdet i din henvendelse af 13. marts 2016 jf. L 102- bilag 10, hvor du forsøgte at bilde udvalget ind, at økonomien var elendig og ikke indeholdt store dele af især anlægsudgifterne.

Imidlertid indeholder basisprojektet alle nødvendige ombytninger og tilpasninger af ring 3, ombygninger af broer og bygning af nye, tunnelarbejder, rillespor, ekspropriationer etc. I lighed med mange andre nye anlægslove har man åbnet mulighed for tilkøb af ekstra ydelser i det omfang, det måtte ønskes. LKT har her sammen med staten tilkøbt ændringer ved DTU. Gladsaxe har tilkøbt udvidelse af Gladsaxe Boulevard og LKT tillige tilkøbt ændringer af en rampe til et parkeringsanlæg ifm. kommunens planer om en strøgarkade på dele at Klampenborgvej. I alt tilkøb for ml. 200 og 300 mio. kr.; altså en forskel på langt over en faktor 10 ift. de tal du vedvarende fremfører.

Vedr. det med latin: Mon det var tilsigtet, at jeg indskrev en lille fejl og netop henførte det som verbum? Betydningen af løgn og lyve kan tage mange former. Du henviser selv til, at det står som substantiv, hvilket er helt korrekt. Det kan med den rette endelse også anvendes som verbum.

Begge former er relevante, for det du skrev i brevet til Bygge- og Transportudvalget, og det er det, jeg påviste i mit indlæg i DGO d. 6.april. Disse oplysninger undgår du behændigt at kommentere, hvilket i og for sig er forståeligt: Det er aldrig rart at blive taget i en løgn - heller ikke når det bruges i et beskidt politisk spil.

Publiceret: 04. Maj 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere